Antena 3 CNN Externe Atac cibernetic la agenţii guvernamentale din Statele Unite

Atac cibernetic la agenţii guvernamentale din Statele Unite

Numeroase agenţii guvernamentale din Statele Unite sunt afectate de un atac cibernetic. Anunţul unui oficial din cadrul Agenţiei americane pentru Securitatea Cibernetică şi Siguranţa Infrastructurii.

Atac cibernetic la agenţii guvernamentale din Statele Unite
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    15 Iun 2023   •   20:42

Agenţia americană pentru Securitatea Cibernetică şi Siguranţa Infrastructurii (CISA) "le furnizează asistenţă mai multor agenţii federale care s-au confruntat cu intruziuni ce afectează aplicaţii de tip MOVEit", a declarat Eric Goldstein, director asistent responsabil de Securitate Cibernetică în cadrul instituţiei, citat de postul de televiziune CNN.

"Acţionăm urgent pentru a înţelege impactul şi a asigura remedierea la timp a problemelor", a subliniat Eric Goldstein, potrivit agenţiei Reuters.

Statele Unite nu se aşteaptă la un "impact semnificativ" al atacului cibernetic care a vizat agenţiile guvernamentale, a afirmat, la rândul său, Jen Easterly, directorul general al Agenţiei americane pentru Securitatea Cibernetică şi Siguranţa Infrastructurii (CISA), citat de postul MSNBC, potrivit Mediafax. 

Jen Easterly avertizase luni că există riscul ca grupuri de hackeri chinezi să lanseze atacuri pentru perturbarea infrastructurii esenţiale din Statele Unite.

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close