Atac cu bombă la o biserică din Indonezia. Mai mulți copii au fost răniți

de A.M.P    |    13 Noi 2016   •   10:15
Atac cu bombă la o biserică din Indonezia. Mai mulți copii au fost răniți Foto: pixabay.com

Mai mulţi copii au fost răniţi de o bombă lansată duminică în timpul unei slujbe religioase în direcţia unei biserici din centrul Indoneziei, un nou atac împotriva unei minorităţi religioase din această ţară, potrivit poliţiei, citată de AFP.

Un individ la bordul unei motociclete, purtând un tricou cu inscripţia "Jihad", a lansat dispozitive explozive împotriva bisericii din insula Borneo, a indicat poliţia indoneziană. Copiii care se jucau în parcarea bisericii au fost răniţi.

"Bărbatul care trecea prin faţa bisericii a lansat ceea ce se crede a fi bombe cu o încărcătură explozivă slabă, rănind uşor patru copii care se jucau acolo", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei locale, Fajar Setiawan. Agresorul a fost arestat. Motivul atacului nu este clar, a adăugat el.

Un perimetru de securitate a fost instituit în jurul bisericii, precum şi în jurul unei moschei în care suspectul fusese anterior văzut.

Această agresiune reprezintă un nou atac împotriva unei minorităţi religioase din Indonezia, ţara cu cei mai mulţi musulmani din lume, dar populaţia căreia numără de asemenea mulţi creştini, hinduşi şi budişti.
 

x close