Antena 3 CNN Externe Atac cu obuze asupra Facultăţii de Arhitectură din Damasc. Cel puţin 12 studenţi au fost ucişi

Atac cu obuze asupra Facultăţii de Arhitectură din Damasc. Cel puţin 12 studenţi au fost ucişi

Atac cu obuze asupra Facultăţii de Arhitectură din Damasc. Cel puţin 12 studenţi au fost ucişi
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
28 Mar 2013   •   18:02

Cel puţin 12 studenţi au fost ucişi, joi, după ce un obuz a căzut peste Facultatea de Arhitectură din centrul Damascului, a anunţat televiziunea publică siriană, informează AFP.
  
"Teroriştii au tras obuze de mortier în Facultatea de Arhitectură din Damasc şi, potrivit primelor informaţii, sunt martiri şi răniţi în rândul studenţilor", potrivit televiziunii.
   
"Numărul studenţilor ucişi în atacul cu obuze de la facultatea de arhitectură se ridică la 12", a precizat televiziunea.
   
Televiziunea siriană al-Ikhbariya a prezentat imagini cu studenţi răniţi, transportaţi la spital, dar şi imagini din interiorul facultăţii, unde au căzut obuzele: sânge, scaune şi mese rupte în ceea ce pare a fi cantina facultăţii.


   
"Mai multe obuze au căzut în incinta universităţii", a declarat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), raportând un număr încă nedeterminat de victime.
   
De la începutul săptămânii, rebelii au lansat atacuri împotriva sectorului unde se găsesc mai multe clădiri oficiale, îndeosebi televiziunea, provocând moartea a cel puţin cinci persoane.
   
Lansările de obuze şi rachete de către insurgenţi s-au multiplicat în ultimele săptămâni la Damasc, bastionul regimului a cărui armată încearcă să neutralizeze grupările rebele la periferie şi să împiedice combatanţii să avanseze în capitală.
   
Confruntările sunt aşadar intense la periferira capitalei siriene, potrivit OSDO.
       
Miercuri, violenţele au provocat moartea a 148 de persoane în întreaga ţară, între care 63 de civili, 28 de soldaţi şi 57 de rebeli.
    ,

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close