Antena 3 CNN Externe Atac cu rachete în Zona Verde din Bagdad, lângă ambasada americană

Atac cu rachete în Zona Verde din Bagdad, lângă ambasada americană

Două rachete s-au abătut miercuri seară asupra Zonei Verzi din Bagdad, unde se află ambasada americană, a făcut cunoscut un responsabil al serviciilor de securitate, notează AFP.

Atac cu rachete în Zona Verde din Bagdad, lângă ambasada americană
Sursa foto: Foto: pixabay.com
09 Ian 2020   •   08:41

Chiar înainte de miezul nopţii, corespondenţi ai agenţiei France Presse au auzit mai multe explozii în centrul Bagdadului, la 24 de ore după ce Iranul a tras 22 de rachete asupra unor baze militare din Irak unde staţionau soldaţi americani. Exploziile au fost urmate de urlete ale sirenelor de securitate din Zona Verde.

A fost al treilea atac asupra Zonei Verzi după ce o dronă americană l-a ucis vineri pe generalul iranian Qassem Soleimani în capitală.

Aceste atacuri urmăresc să răzbune nu doar moartea generalului Soleimani, dar şi a comandantului Abu Mehdi al-Muhandis, numărul doi al grupării Hashd al-Shaabi, coaliţie paramilitară dominată de facţiunile pro-Iran.

Asasinarea lui Abu Mehdi al-Muhandis, care ocupa o funcţie înaltă în stat, pentru că Hashd al-Shaabi face parte din forţele regulate irakiene, a provocat indignare în ţară.

Unul dintre liderii grupării Hashd al-Shaabi, Qais al-Khazali, a ameninţat miercuri Washingtonul cu o 'ripostă nu mai puţin importantă decât răspunsul iranian', după tirurile iraniene asupra unor baze utilizate de armata americană în Irak.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close