Antena 3 CNN Externe Agresorul atacului din sudul Germaniei, un somalez care fusese internat într-un spital psihiatric

Agresorul atacului din sudul Germaniei, un somalez care fusese internat într-un spital psihiatric

Trei persoane au fost ucise şi alte cinci rănite grav, vineri, 25 iunie, în urma unui atac cu cuţitul în oraşul bavarez Würzburg din sudul Germaniei. Atacul a fost comis de un somalez în vârstă de 24 de ani.

Agresorul atacului din sudul Germaniei, un somalez care fusese internat într-un spital psihiatric
Sursa foto: Twitter
de Alexandra Ionescu    |    26 Iun 2021   •   11:13

Agresorul ar fi strigat, potrivit unui martor, “Allah Ahkbar”, dar această informaţie nu a putut fi confirmată.

Individul fusese internat recent într-un spital psihiatric după ce „se făcuse remarcat” printr-un comportament violent în ultimele săptămâni, a indicat presei ministrul de interne al landului Bavaria, Joachim Herrmann.

“Ancheta poliţiei va trebui să stabilească dacă avem de a face cu un act legat de islamism sau de starea psihică a agresorului”, a adăugat el.

Bărbatul, sosit ca migrant în 2015 în Germania şi care locuia din acel la Würzburg, a acţionat în orice caz cu o „extremă brutalitate”, comiţând acest măcel în plin centrul oraşului, în magazine şi o agenţie bancară, a spus ministrul.

El a precizat că pronosticul vital al unor răniţi este încă angajat. „Ne rugăm pentru ei”, a adăugat Herrmann.

Ministrul a adus un omagiu trecătorilor care l-au urmărit pe agresor, înarmaţi cu scaune luate de pe terase ale cafenelelor şi cu bastoane, pentru „a-l opri”, aşa cum s-a văzut în mai multe înregistrări video postate pe reţele de social media.

Somalezul era desculț și se agita pe stradă, cu un cuțit lung în mână, în timp ce trecătorii au încercat să-l oprească cu bețe sau scaune. 

Printre cei decedați sunt un copil  și unul dintre părinții săi, potrivit Main Post. Încă nu au fost date detalii privind un posibil motiv al atacului.

×
Subiecte în articol: atac germania Germania boli psihice
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close