Antena 3 CNN Externe Atac fără precedent al Turciei la adresa Germaniei: "Veți fi judecați pentru asta!"

Atac fără precedent al Turciei la adresa Germaniei: "Veți fi judecați pentru asta!"

Atac fără precedent al Turciei la adresa Germaniei: "Veți fi judecați pentru asta!"
03 Noi 2016   •   14:37

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat joi că Germania a devenit ''un refugiu pentru terorişti'' şi că ea ''va fi judecată de istorie'', acuzând Berlinul că nu i-a extrădat pe susţinătorii clericului Fethullah Gulen, stabilit în SUA, despre care Ankara susţine că s-a aflat în spatele puciului eşuat din iulie, relatează agenţia Reuters.

Potrivit lui Erdogan, Germania găzduieşte de mult timp militanţi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie ce duce o insurecţie de trei decenii pentru a obţine autonomia kurzilor, precum şi activişti de extrema stângă din DHKP-C, grupare ce a întreprins atacuri armate în Turcia.

''Nu avem nici un fel de aşteptări din partea Germaniei, dar veţi fi judecaţi în istorie pentru încurajarea terorismului. Germania a devenit un refugiu important pentru terorişti'', a declarat Erdogan în cadrul unei ceremonii la palatul său din Ankara.

''Suntem preocupaţi că Germania, care a protejat PKK şi DHKP-C ani de zile, a devenit un adăpost pentru organizaţia teroristă gulenistă'', a mai spus şeful statului turc.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close