Antena 3 CNN Externe Atac într-o gară din Dusseldorf. Şapte persoane au fost rănite

Atac într-o gară din Dusseldorf. Şapte persoane au fost rănite

Atac într-o gară din Dusseldorf. Şapte persoane au fost rănite
Sursa foto: Foto: Twitter
09 Mar 2017   •   23:51

Poliţia germană a anunţat că a arestat un individ care a rănit joi seara şapte persoane cu un topor în gara centrală din Dusseldorf, transmite Reuters.

Una dintre victimele atacului a fost grav rănită. Autorul atacului cu toporul suferă de "tulburări psihice", a anunţat poliţia locală, potrivit AFP.

"Suspectul arestat şi care a fost rănit este un bărbat în vârstă de 36 de ani, originar din fosta Iugoslavie, aparent suferind de probleme psihice", a informat poliţia într-un comunicat.

În jurul orelor 20.50 (19.50 GMT), agresorul a coborât dintr-un tren suburban înarmat cu un topor şi a atacat călătorii aflaţi în gară, făcând "şapte răniţi, dintre care trei grav şi patru uşor", a precizat poliţia.

Potrivit forţelor de ordine, individul a sărit de pe un pod în timp ce încerca să fugă şi s-a rănit grav în cădere.

Poliţia a izolat gara şi a desfăşurat unităţi speciale de intervenţie, informând că "ipoteza preliminară este că autorul a acţionat singur".

Traficul feroviar a fost reluat în jurul orelor 00.45 (joi, 23.45 GMT).

Autorităţile germane sunt în stare de alertă în faţa ameninţării teroriste ce ameninţă Germania, în special după atentatul cu un camion, comis în decembrie la Berlin (12 morţi) şi revendicat de gruparea Stat Islamic.

Mişcarea jihadistă a cunoscut în ultimii doi ani un avânt tot mai mare în ţară.

Serviciile de informaţii interne estimează la 10.000 numărul islamiştilor radicali din ţară, dintre care 1.600 suspectaţi că pot trece la violenţă.

În afară de atacul cu camion asupra unui târg de Crăciun din capitală, SI a mai revendicat în 2016 o crimă la Hamburg, un atentat cu bombă (15 răniţi) şi un atac cu toporul (5 răniţi)

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Germania atac topor gara
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close