Antena 3 CNN Externe Atac la New York. Cine este atacatorul şi ce au găsit poliţiştii în maşina acestuia

Atac la New York. Cine este atacatorul şi ce au găsit poliţiştii în maşina acestuia

Atac la New York. Cine este atacatorul şi ce au găsit poliţiştii în maşina acestuia
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com
01 Noi 2017   •   08:30

Autorul atacului din New York este un bărbat în vârstă de 29 de ani, originar din Uzbekistan, care a ajuns în Statele Unite în anul 2010, potrivit unor surse din cadrul anchetei, citate de către agenţia The Associated Press.

Suspectul ar avea un document de identitate cu numele Sayfullo Saipov şi adresa de domiciliu în oraşul Tampa, statul Florida. Anchetatorii analizează şi o posibilă legătură a bărbatului cu anumite persoane din statul New Jersey, unde ar fi locuit, potrivit aceloraşi surse.

Atacatorul a fost împuşcat în abdomen de către poliţişti şi transportat la spital unde a fost operat.

Conform unor surse citate de CNN, suspectul a închiriat un vehicul în aceeaşi zi în care a comis atacul, de la o filială Home Depot din New Jersey.

Acesta ar fi lăsat în vehiculul pe care l-a folosit mai multe note scrise de mână, sub forma unui jurământ de credinţă faţă de Stat Islamic, alături de o imagine cu un steag al organizaţiei teroriste, potrivit unor surse citate de CNN.

Un oficial din cadrul anchetei a precizat că mesajul era scris în limba engleză. Între timp, bărbatul în vârstă de 29 de ani urmează să fie interogat de către anchetatori.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: atac New York atacator Politie masina
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close