Antena 3 CNN Externe Atac sângeros cu maceta în fața redacției Charlie Hebdo din Paris

Atac sângeros cu maceta în fața redacției Charlie Hebdo din Paris

Atac la Paris, în fața fostului sediu al revistei Charlie Hebdo. Mai multe persoane au fost înjunghiate iar Poliția este deja pe urmele unui suspect.

Atac sângeros cu maceta în fața redacției Charlie Hebdo din Paris
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    25 Sep 2020   •   15:20

Patru persoane au fost rănite, dintre care două se află la spital în stare critică. Atacul a avut loc în fața redacției Charlie Hebdo unde cu cinci ani în urmă 12 jurnaliști au fost uciși.

Ofițeri înarmați ai Poliției și soldați au fost observați inconjurând cartierul din estul Parisului, în apropierea stației de metrou Richard Lenoir, inițial în cautarea a doi suspecți.

Aceștia au arestat un bărbat pe scările Operei Bastille, în jurul orei locale 12:45. 

Viceprimarul Parisului Emmanuel Gregoire a anunțat pe Twitter că un alt barbat considerat periculos este căutat in prezent de forțele de ordine. Poliția a declarat ca o arma ascuțită a fost găsită, iar ofițeri diferiți au descris-o ca fiind o maceta sau un satâr pentru carne.

Atac sângeros în fața redacției Charlie Hebdo, la cinci ani de la atacul terorist

Prim-Ministrul francez Jean Castex a ajuns de urgență la Ministerul de Interne a fost deschisă o unitate de criză. Acesta a postat și un mesaj pe Twitter: "Un atac cu o armă ascuțită a avut loc în arondismentul 11, în fața fostelor birouri ale Charlie Hebdo".

Atacul are loc în contextul în care, la o instanţă specială din Paris, abia luna aceasta a inceput procesul în cazul atentatelor din 2015.

×
Subiecte în articol: Charlie Hebdo
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close