Antena 3 CNN Externe Atac sângeros, într-un mall din Sydney: Cinci oameni au murit și opt au fost răniți, printre care și un bebeluș, după ce au fost atacați de un bărbat

Atac sângeros, într-un mall din Sydney: Cinci oameni au murit și opt au fost răniți, printre care și un bebeluș, după ce au fost atacați de un bărbat

Cel puțin cinci persoane au murit, în urma unui atac sângeros, într-un mall din Sydney. Sute de persoane au fost evacuate.

de Ştefan Petrică    |    13 Apr 2024   •   12:45

Tragedia s-a produs în marele complex comercial Westfield Bondi Junction, care era plin de clienţi sâmbătă după-amiază.

Martorii oculari au descris scene de panică, clienţii alergând pentru a se pune la adăpost în timp ce poliţia încerca să securizeze zona.

În GALERIA FOTO puteți urmări mai multe imagini de la atacul din Syndey.

[GAL layout="4"]

Imagini surprinse de camerele de securitate difuzate de media locale arată un bărbat alergând cu un cuţit mare în mână prin centrul comercial, în timp ce persoane rănite zac la sol.

Anthony Albanese a reacționat după atacul din mall și a confirmat că sunt mai multe victime. Premierul Australiei a transmis condoleanțe victimelor.

"Am fost informat de către AFP cu privire la evenimentele devastatoare de la Bondi Junction. În mod tragic, au fost raportate mai multe victime, iar primele gânduri ale tuturor australienilor se îndreaptă către cei afectați și către cei dragi lor. Inimile noastre sunt alături de cei răniți și le mulțumim celor care îi îngrijesc, precum și curajoșilor noștri polițiști și primii respondenți”, a scris el pe X.

Adjunctul comisarului adjunct al poliției, Anthony Cooke, a oferit informații în cadrul unei conferințe de presă. Cooke confirmă că atacatorul a fost împușcat mortal de un polițist din apropiere, care se afla în timpul liber.

"Ea s-a confruntat cu agresorul care se mutase la nivelul cinci al mall-ului, în timp ce ea a continuat să meargă rapid în spatele lui pentru a-l ajunge din urmă. El s-a întors, s-a confruntat cu ea și a ridicat un cuțit. Ea a descărcat o armă de foc și acea persoană este acum decedată”, a spus Cooke. El a adăugat: „Sunt informat că există cinci victime care sunt acum decedate ca urmare a acțiunilor acestui infractor”.

Anthony Cooke a declarat: "Din cercetările preliminare, se pare că această persoană a acționat singură. Sunt mulțumit că nu există o amenințare continuă”.

Mai mulți răniți au fost transportați la spital, bilanțul morților riscând să crească, potrivit comisarului adjunct Anthony Cooke.

Poliția afirmă că nu există un motiv clar în legătură cu atacatorul care a ucis cinci persoane și a rănit alte câteva, inclusiv un copil.

Comisarul adjunct, Anthony Cooke, a declarat că bărbatul a fost în centru, a părăsit centrul comercial, apoi s-a întors, moment în care a început să înjunghie oamenii din centru. Întrebat de un reporter dacă poliția exclude terorismul, Cooke a spus: "Nu excludem nimic”.

Acest atac a avut loc într-un mare centru comercial Westfield cu șase niveluri din Bondi Junction, în suburbiile de est ale orașului.

În timp ce în suburbiile estice locuiesc în mod tradițional unii dintre cei mai înstăriți locuitori ai orașului, Bondi Junction este un centru comercial și de transport cheie pentru întreaga zonă. Nu este departe de plaja emblematică din Bondi și se află la aproximativ 5 km de principalul cartier central de afaceri din Sydney.

×
Subiecte în articol: sydney atac mall raniti au murit
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close