Antena 3 CNN Externe Atac terorist în Belgia. Două polițiste au fost atacate cu maceta de către un individ. Atacatorul a fost împușcat

Atac terorist în Belgia. Două polițiste au fost atacate cu maceta de către un individ. Atacatorul a fost împușcat

Atac terorist în Belgia. Două polițiste au fost atacate cu maceta de către un individ. Atacatorul a fost împușcat
07 Aug 2016   •   08:48

Două polițiste au fost rănite cu macete, sâmbătă după-amiază, în centrul oraşului Charleroi din Belgia de către un individ care striga "Allahu Akbar", a informat poliţia locală, citată de La Libre Belgique.

Primele elemente ale anchetei trimit spre ipoteza unui act terorist, a declarat premierul Belgiei, Charles Michels, relatează Le Figaro online.

Agresorul a fost împuşcat de un alt poliţist şi a decedat ulterior la spital, a anunţat în cursul serii postul public de televiziune belgian RTBF.

Incidentul s-a produs în apropierea sediului poliţiei din Charleroi, la circa 60 de kilometri sud de Bruxelles.

Una dintre cele două poliţiste a suferit tăieturi adânci la nivelul feţei şi a fost internată în spital, în timp ce colega sa are răni minore.

Incidentul de la Charleroi urmează unei serii de atacuri cu cuţit şi arme de foc comise în Europa în ultimele săptămâni, dintre care unele au legătură cu organizaţii teroriste.

Pe teritoriul belgian nivelul de alertă este în prezent ridicat la 3, pe o scară maximă până la 4, ceea ce înseamnă situaţie 'gravă, cu o ameninţare posibilă şi probabilă'.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: atac terorist Politie Belgia autorităţi
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close