Antena 3 CNN Externe Atac terorist asupra unei biserici din Cecenia. Patru rebeli şi un poliţist au fost ucişi

Atac terorist asupra unei biserici din Cecenia. Patru rebeli şi un poliţist au fost ucişi

Atac terorist asupra unei biserici din Cecenia. Patru rebeli şi un poliţist au fost ucişi
Sursa foto: foto: Pixabay.com
19 Mai 2018   •   17:41

Patru rebeli şi un poliţist au fost ucişi sâmbătă în Cecenia, republică în Caucazul rusesc, în cursul unui atac împotriva unei bisericii ortodoxe din această regiune cu populaţie majoritar musulmană, a anunţat preşedintele cecen Ramzan Kadârov, citat de agenţiile de presă ruse, între care RIA Novosti.

Cei patru rebeli au pătruns în biserica "Arhanghelul Mihail" din Groznâi, capitala cecenă, "cu scopul de a lua ostatici dintre credincioşi", a afirmat Kadârov, citat de TASS.

"Ei au fost ucişi în cursul unei operaţiuni speciale lansate imediat" de forţele de ordine, a subliniat el, precizând că un poliţist şi-a pierdut viaţa în această operaţiune, iar un civil a fost rănit, conform AFP.

Kadârov a mai afirmat că, potrivit primelor informaţii, rebelii acţionaseră "din ordinul unei ţări occidentale".

Potrivit unei surse poliţieneşti, citată de Interfax, atacatorii erau înarmaţi cu cocktailuri Molotov, pistoale, cuţite şi o puşcă.

După primul război din Cecenia (1994-1996), rebeliunea separatistă s-a islamizat progresiv şi s-a extins dincolo de frontierele acestei republici ruseşeşti pentru a se transforma la mijlocul anilor 2000 într-o mişcare islamistă armată activă în tot Caucazul de Nord.

La sfârşitul lunii iunie 2015, rebeliunea armată islamistă din Caucazul rusesc a depus jurământ faţă de gruparea islamistă Statul Islamic, alimentând cu combatanţi rândurile jihadiştilor din Siria şi Irak.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: atac terorist
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close