Antena 3 CNN Externe Atac terorist soldat cu cel puțin 12 morți. Ținta, un hotel din Mogadishu

Atac terorist soldat cu cel puțin 12 morți. Ținta, un hotel din Mogadishu

Atac terorist soldat cu cel puțin 12 morți. Ținta, un hotel din Mogadishu
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Feb 2016   •   00:06

Cel puțin 12 persoane au fost ucise vineri seară la hotel din Mogadishu într-un atac contra unui hotel și unui parc din apropiere, revendicat de insurgenți islamiști somalezi shebab, informează AFP și Reuters.

Două explozii, urmate de focuri de armă automată mai mult de o oră, au zguduit capitala Somaliei în jurul orei 19.45 (16.45 GMT).

"Una dintre explozii a avut loc lângă Peace Garden, iar cealaltă în apropierea hotelului (vecin) SYL. Am văzut 12 civili uciși, dar numărul (morților) ar putea fi mult mai mare", a declarat Ibrahim Mohamed, un responsabil al poliției somaleze.

În timp ce era încă în desfășurare, islamiștii radicali shebab au revendicat operațiunea, într-un scurt comunicat postat pe contul lor Instagram.

"Membri ai mujahedinilor au lansat un atac contra hotelului SYL din apropierea palatului prezidențial. Atacul a început cu un atentat sinucigaș, urmat de un schimb de focuri", a declarat grupul.

Hotelul SYL este situat aproape de incinta ultrasecurizată Villa Somalia, un complex fortificat unde se află președinția Somaliei și biroul prim-ministrului.

Ziduri de la Somali Youth League Hotel, cunoscut sub numele de SYL Hotel, erau distruse, cu toate că vehiculul a fost detonat la poarta parcului din apropiere, unde s-au adunat zeci de oameni, potrivit martorilor. Focuri de armă s-au auzit după explozie.
   
Al Shabaab a lansat adesea atacuri la Mogadishu vineri — weekendul somalez — când oamenii se adună în hoteluri, restaurante sau alte locuri pentru a se întâlni cu prietenii sau familia, notează Reuters.

 

×
Subiecte în articol: atac terorist
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close