Antena 3 CNN Externe Atac terorist din dragoste. Planul adolescentei care nu a fost lăsată să se mărite cu un militant al Statului Islamic - VIDEO

Atac terorist din dragoste. Planul adolescentei care nu a fost lăsată să se mărite cu un militant al Statului Islamic - VIDEO

Atac terorist din dragoste. Planul adolescentei care nu a fost lăsată să se mărite cu un militant al Statului Islamic - VIDEO
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com
04 Iun 2018   •   20:19

O adolescentă din Londra care a vrut să comită un atac cu grenade şi arme de foc la British Museum după ce nu a fost lăsată să plece în Siria pentru a se căsători cu un militant al Statului Islamic a fost condamnată luni pentru plănuirea de acte de terorism, relatează Reuters.

Safaa Boular, care acum are 18 ani, a început să discute online cu militantul Naweed Husain pe când avea 16 ani şi a decis să se ducă după acesta în Siria, pentru a se căsători şi pentru a comite apoi, împreună, un atentat sinucigaş, ţinându-se de mână.

Husain i-a trimis surorii mai mari al Safei, Rizlaine Boular, suma de 3000 de lire (4000 de dolari) pentru aranjamentele de drum, dar cele două surori au fost arestate, în august 2016, şi deşi au fost eliberate pe cauţiune, au rămas fără paşapoarte.

Safaa Boular a continuat să discute pe net cu militantul, inclusiv despre cum ar fi urmat ca ea să comită un atac la British Museum - una din principalele atracţii turistice din Londra - folosind grenade, denumite de tânără în conversaţiile sale cu Husain "ananas".

"Intenţia ei era de a provoca vătămări grave şi moarte", a declarat Sue Hemming, din partea procuraturii.

Husain a fost ucis în Siria la 4 aprilie 2017, iar Safaa Boular a scris că vrea să i se permită "martirajul". "Inima mea tânjeşte regăsirea cu soţul meu drag, pentru prima dată", a scris adolescenta.

A fost în schimb arestată opt zile mai târziu, dar planurile de atac asupra unor ţinte din centrul Londrei au fost preluate de sora sa Rizlaine, căreia i s-a alăturat mama lor, Mina Dich. Mama şi fiica au pornit într-o "vizită de recunoaştere" la obiective cheie din Westminster, la 25 aprilie 2017, iar ziua următoare au cumpărat cuţite de la un supermarket, fiind însă arestate la rândul lor o zi mai târziu.

În februarie, atât Rizlaine Boular, în vârstă de 22 de ani, cât şi mama sa, în vârstă de 44 de ani, s-au declarat vinovate de planificarea de acte de terorism.

Toate trei îşi aşteaptă acum sentinţa.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: atac terorist dragoste plan
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close