Antena 3 CNN Externe Atac terorist în Olanda, dejucat în ultimul moment. Doi bărbați au fost arestați

Atac terorist în Olanda, dejucat în ultimul moment. Doi bărbați au fost arestați

Atac terorist în Olanda, dejucat în ultimul moment. Doi bărbați au fost arestați
26 Noi 2019   •   20:35

Doi bărbaţi au fost arestaţi marţi sub suspiciunea de pregătire a unui atac militant islamist cu "veste cu bombă sau una sau mai multe maşini-capcană" în Olanda, au anunţat marţi procurorii, informează Reuters, citat de Agerpres.

Poliţia, care a efectuat un raid asupra casei unuia dintre suspecţi, a confiscat un pumnal, un topor, un telefon mobil şi cipuri pentru calculator într-o ascunzătoare, deşi nu s-a găsit explozibil, potrivit unui comunicat al procurorilor.

Conform acestuia, poliţia a acţionat după ce a fost anunţată de serviciul de informaţii olandez AIVD că "suspecţii intenţionau să comită un atac jihadist (...). Se spune că ei intenţionau să folosească explozibil şi să se antreneze pentru a-l folosi".

Cei doi suspecţi, care au fost arestaţi luni, sunt în vârstă de 20 şi 34 de ani şi provin din oraşul Zoetermeer, chiar la est de Haga.

Nu a fost clar imediat care era ţinta lor, dar ei sunt suspectaţi că pregăteau comiterea unui atac la sfârşitul lunii decembrie.

Dovezile care au condus la arestare au venit în primul rând de la informatorii poliţiei, potrivit comunicatului procurorilor.

×
Subiecte în articol: Olanda atac
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close