Antena 3 CNN Externe Atac terorist în sudul Yemenului. Teroriștii au fost eliminați de forțele de securitate

Atac terorist în sudul Yemenului. Teroriștii au fost eliminați de forțele de securitate

Atac terorist în sudul Yemenului. Teroriștii au fost eliminați de forțele de securitate
27 Mar 2017   •   18:09

Şase jihadişti, dintre care unul kamikaze, şi trei soldaţi au fost ucişi într-un atac, luni, împotriva administraţiei locale a provinciei Lahj, în sudul Yemenului, a anunţat un responsabil al serviciilor de securitate, informează AFP. 

Un kamikaze şi-a lansat maşina-capcană împotriva Biroului pentru Sănătate din provincie care serveşte drept sediul al administraţiei locale, în oraşul Houta, capitală a provinciei Lahj, a precizat acest responsabil. 

Alţi jihadişti au încercat apoi să preia controlul asupra clădirii, care era apărată de soldaţi. 

"Am ucis cinci atacatori, dintre care trei purtau centuri cu explozivi", a declarat acest responsabil pentru AFP, sub protecţia anonimatului. 

Schimburi de focuri au avut loc cu alţi participanţi la asalt şi trei soldaţi au fost ucişi, a adăugat el. 

Deocamdată nu se ştie dacă atacatorii erau membri ai Al-Qaida, care a întreprins mai multe atacuri conform aceluiaşi scenariu în sudul Yemenului, sau ai grupării Statul Islamic. 

Al-Qaida este prezentă în sudul Yemenului, în pofida operaţiunilor care i-au alungat pe membrii acestei mişcări din centrele urbane ale provinciilor de sud, recucerite de guvern din mâinile rebelilor şiiţi ce deţin controlul asupra unei bune părţi din nordul acestei ţări, inclusiv asupra capitalei Sanaa.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Yemen atac terorist
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close