Antena 3 Externe Atac terorist pe Times Square din New York, dejucat. „Uită-te la mulţimile de oameni”

Atac terorist pe Times Square din New York, dejucat. „Uită-te la mulţimile de oameni”

07 Oct 2017   •   12:08
Atac terorist pe Times Square din New York, dejucat. „Uită-te la mulţimile de oameni”
Sursa foto: Foto: Agerpres

Poliţia SUA a împiedicat un complot terorist internaţional să cauzeze posibile victime în mai multe locuri pentru concerte din New York, în Times Square şi staţii de metrou, potrivit oficialilor, citaţi de presa internaţională.

Unul dintre acuzaţi, Abdulrahman El Bahnasawy, a fost arestat după ce a călătorit din Canada spre New York în mai 2016 pentru a plănui un atac.

Arestarea cetăţeanului canadian a avut loc în urma unei investigaţii în care a fost implicat un poliţist sub acoperire al FBI-ului ce pretindea a fi un extremist islamist. Misiunea sub acoperire a dus în 2016 de asemenea la arestarea cetăţenilor americani Talha Haroon în Pakistan şi a lui Russel Salic în Filipine.

El Bahnasawy, în vârstă de 19 ani, i-ar fi trimis poliţistului sub acoperire prin intermediului telefonului mobil o imagine cu Times Square spunând: ”Trebuie să bombardăm Times Sqaure. Uită-te la mulţimile de oameni”. Într-un alt mesaj, canadianul şi-a exprimat dorinţa de a ”întreprinde un atac armat pentru că în cadrul acestora mor foarte mulţi oameni”.

Harooni-a mărurisit ofiţerului sub acoperire că ”staţiile de metrou reprezintă un loc perfect pentru un atac armat, iar după ce atacatorii rămân fără gloanţe cei doi s-ar putea detona”. El ar fi trimis de asemenea poliţistului sub acoperire materialele necesare pentru construirea unor explozibili.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close