Antena 3 CNN Externe Atacatorii din Belfast, în faţa judecătorilor. Noi ameninţări la adresa românilor din Irlanda

Atacatorii din Belfast, în faţa judecătorilor. Noi ameninţări la adresa românilor din Irlanda

Atacatorii din Belfast, în faţa judecătorilor. Noi ameninţări la adresa românilor din Irlanda
Sursa foto: romani
22 Iun 2009   •   11:13

Cei doi irlandezi arestaţi pentru că i-ar fi atacat pe românii de etnie romă, din Belfast, vor fi aduşi, luni, în faţa Curţii Magistraţilor. Între timp, s-au înregistrat noi ameninţări la adresa românilor din Irlanda de Nord.

Mesajele au fost transmise prin internet de Combat 18, aceeaşi grupare fascistă care i-a atacat săptămâna trecută pe românii din Belfast.

Atacurile rasiste au ajuns pe primele pagini ale publicaţiilor din străinătate. În timp ce unele condamnă aceste acţiuni, altele încearcă să determine motivul intensificării atacurilor rasiste.

Potrivit The Herald, criza economică transformă minorităţile în ţapi ispăşitori şi dezbină comunităţile, favorizând înmulţirea sentimentelor şi atacurilor rasiste.

Publicaţia susţine că acest fenomen afectează atât Europa, cât şi Statele Unite sau Orientul Mijloci.

Belfast Telegraph a utilizat o metodă inedită pentru a afla motivele atacurilor. Un jurnalist s-a îmbrăcat ca un cerşetor şi a studiat reacţia nord-irlandezilor faţă de fenomenul cerşetoriei.

Peste 100 de români au fost agresaţi şi nevoiţi să se refugieze într-o biserică din Belfast. Ameninţările nu au rămas fără ecou: potrivit ministerului de externe de la Bucureşti, 140 de români din Irlanda de Nord vor să se întoarcă în ţară, de teama atacurilor rasiste.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Belfast romani Irlanda de Nord atacatori
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close