Antena 3 Externe Atacatorul din Toulouse a acţionat din motive religioase. "El urăşte lumea în general"

Atacatorul din Toulouse a acţionat din motive religioase. "El urăşte lumea în general"

de S.T.    |    L.D.    |    20 Iun 2012   •   21:35
Atacatorul din Toulouse a acţionat din motive religioase. "El urăşte lumea în general"
Sursa foto: Foto: AFP/ Mediafax

Un bărbat care afirmă că are legături cu Al-Qaida a luat patru ostatici, miercuri, într-o bancă din Toulouse, în sud-vestul Franţei. Potrivit unor surse judiciare, citate de AFP, acesta a cerut venirea unităţii de elită a poliţiei.

UPDATE 21.30: Autorul luării de ostatici din Toulouse insistă, în faţa procurorilor, că a recurs la acest gest din motive religioase, fiind un simpatizant al reţelei teroriste Al-Qaida, deşi autorităţile cred că are probleme psihice.
   
"Autorul luării de ostatici, identificat deja, insistă că nu a fost vorba de o tentativă de jaf, ci de convingerile sale religioase", a declarat procurorul Michel Valet.
   
Sora agresorului a declarat că acesta "urăşte lumea în general". Surse din cadrul poliţiei au precizat că este vorba de un schizofrenic care a întrerupt tratamentul.


UPDATE 18.15 -
Autorul luării de ostatici de la Toulouse a fost arestat, iar persoanele care erau sechestrate au fost eliberate, relatează AFP. Conform unor surse din cadrul poliţiei, agresorul a fost rănit în cursul intervenţiei forţelor de ordine.

UPDATE 16.10
- O femeie, unul dintre cei patru ostatici reţinuţi într-o bancă din Toulouse, a fost eliberată, negocierile continuând pentru eliberarea celorlalte trei persoane sechestrate, relatează AFP.

Bărbatul a intrat în sediul băncii către ora locală 11.00 (12.00, ora României). El s-a închis înăuntru cu cei patru ostatici, printre care se află şi directorul agenţiei bancare, a declarat o sursă din cadrul poliţiei.
   
Potrivit aceloraşi surse, acesta a tras un foc de armă.
   
Agenţia bancară se află în centrul oraşului Toulouse, nu departe de locul unde locuia tânărul membru al jihadului Mohamed Merah.

Merah a provocat teroare, în martie, ucigând trei militari de origine magrebiană şi patru persoane de confesiune evreiască, între 11 şi 19 martie. El a ucis mai întâi un paraşutist, la Toulouse, pe 11 martie, după care a tras cu sânge rece asupra a trei paraşutişti, dintre care doi au murit, la Montauban, pe 15 martie, iar pe 19 martie a ucis trei copii şi un profesor evrei, la Toulouse, totodată rănind grav un adolescent în vârstă de 15 ani şi jumătate.
   
Mohamed  Merah, care afirma că are legături cu Al-Qaida, a fost împuşcat în cap de membri RAID, o unitate de elită a poliţiei franceze, pe 22 martie, în cursul asaltului asupra apartamentului în care se baricadase.

Autorităţile au evacuat un liceu din apropierea băncii.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close