x close

Atacatorul din Toulouse avea în plan să ucidă din nou. Bărbatul nu a fost încă prins de forţele speciale

de D.D.    |    S.T.    |    A.M.P    |    21 Mar 2012   •   13:05
Atacatorul din Toulouse avea în plan să ucidă din nou. Bărbatul nu a fost încă prins de forţele speciale 482 Galerie foto (6) Foto: Agerpres/Mediafax
Update 18.37 - Presupusul autor al atacurilor din Franţa s-ar putea preda în cursul serii.


UPDATE 17.50 -
Identitatea atacatorului din Franţa a fost dată în vileag de către un concesionar Yamaha din Toulouse, la care acesta apelase pentru a-i dezactiva cipul antifurt de la un maxiscuter.

UPDATE 17.20 -
O cantitate neprecizată de explozivi a fost găsită, în cursul unei percheziţii, în maşina unuia dintre fraţii lui Mohamed Merah, principalul suspect al atacurilor de la Toulouse şi Montauban. Maşina aparţine fratelui suspectului, care a fost arestat miercuri dimineaţa şi care, potrivit ministrului francez de Interne Claude Guéant, este angajat, ca şi Mohamed Merah, în ideologia salafistă.

UPDATE 17.00 -
Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, sosit la Toulouse, a declarat în faţa comunităţilor religioase că atacatorul care pretinde că aparţine Al-Qaida se pregătea să "ucidă din nou", miercuri dimineaţa, a anunţat o reprezentantă a comunităţii evreieşti, citată de AFP.
   
Mohamed Merah  "avea deja un plan pentru a ucide din nou" şi acest lucru "era prevăzut pentru această dimineaţă", a declarat Nicole Yardeni, relatând informaţiile oferite de preşedinte miercuri în cadrul întrevederii sale cu reprezentanţii comunităţilor.

UPDATE 16.00 -
Autorităţile franceze au negat informaţiile de presă privind arestarea presupusului autor al atacurilor din sudul Franţei, informează ziarul Le Point, în ediţia online.

UPDATE: 15.25
Potrivit presei franceze, principalul suspect în cazul asasinatelor din Toulouse a fost arestat de forţele speciale. Bărbatul se numeşte Mohamed Merah, este francez de origine algeriană şi are vârstă de 24 de ani.

Ministrul francez de Interne, Claude Gueant, a declarat miercuri că presupusul autor al crimelor de la Toulouse şi Montauban era urmărit de mai mulţi ani de serviciile franceze de contraterorism.

După ce poliţia l-a identificat pe criminalul de la şcoala evreiască şi a negociat ore bune cu el să se predea, bărbatul a fost arestat la ieşirea din propria locuinţă, care era încercuită de câteva ore de forţele de ordine.

El este suspectat şi de uciderea a trei militari, la Montauban şi Toulouse. Trupele speciale au încercuit clădirea unde se ascundea suspectul încă de la ora 3 dimineaţa. Trei poliţişti au fost răniţi într-un schimb de focuri cu suspectul.

Suspectul a susţinut, în timpul confruntărilor cu forţele de ordine, că este membru al grupării teroriste Al-Qaida.

VEZI RECONSTITUIREA MASACRULUI DIN TOULOUSE


Update 13.00 - Preşedintele Consiliului francez al cultului musulman, Mohammed Moussaoui, a declarat că atacurile armate de la Toulouse şi Montauban sunt  "în contradicţie totală cu fundamentele" islamului, relatează AFP.

"Musulmanii din Franţa sunt ofensaţi de această revendicare a apartenenţei la această religie" de către suspect, a declarat Moussaoui.

Update12.40 - Mama suspectului, fratele lui şi prietena acestuia au fost plasaţi în arest preventiv. Anchetatorii au efectuat percheziţii la domiciliile mamei şi fratelui suspectului. Fratele este un simpatizant al islamului radical.

Update 12.15 - Ministrul francez de Interne, Claude Gueant, a declarat că anchetatorii vor să-l "aresteze în viaţă" pe suspectul în cazul crimelor din sud-vestul Franţei, care se află într-o casă înconjurată de poliţie la Toulouse şi care a declarat că "se va preda după-amiază", relatează AFP.


Update 10.40
O explozie puternică s-a auzit în apropierea imobilului din Toulouse unde s-a retras bărbatul de 24 de ani suspectat că este autorul crimelor din sud-vestul Franţei.

Update 10.30 - Francezul de 24 de ani suspectat că a ucis şapte persoane în sud-vestul Franţei, care este înconjurat de poliţie într-o casă din Toulouse, a fost arestat în trecut la Kandahar, fieful talibanilor din Afganistan, pentru fapte de drept comun, a declarat o sursă apropiată anchetei, citată de AFP.

Update 10.00 - La Ierusalim a început ceremonia de înmormântare a patru dintre victimele atentatului din Toulouse.Update 9.00 - Suspectul principal are 24 de ani, se numeşte Mohammed Merah şi este francez de origine algeriană. Acesta a declarat poliţiei că este "jihadist" din cadrul organizatiei Al-Qaida şi că a vrut să se răzbune pentru drama copiilor palestinieni. Bărbatul refuză să se predea.

Update 8.30 - Poliţiştii l-au arestat pe fratele bărbatului baricadat, suspectat şi el de implicare în atentatele din ultima săptămână.

Update 8.00 - Poliţiştii se pregătesc de un asalt asupra clădirii în care se află bărbatul. Poliţiştii au adus-o şi pe mama bărbatului pentru a-l convinge să se predea, dar tentativa a eşuat.Ministrul de Interne francez, Claude Gueant, a sosit imediat la faţa locului.

La începutul acestei săptămâni, 4 elevi şi un profesor au fost executaţi în faţa unei şcoli evreieşti, iar criminalul este încă liber. Mai mult, potrivit martorilor, se pare că ar fi înregistrat atacul cu o cameră video.

Trupurile neînsufleţite ale victimelor au ajuns în Israel, unde urmează să fie îngropate, potrivit ritualurilor evreieşti.


Citeşte mai multe despre:

criminal al Qaida Franta raid
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati