Atacul de la Damasc: 3.600 de bolnavi cu "simptome neurotoxice" şi 355 de morţi

de M.Z.    |    24 Aug 2013   •   22:53
Atacul de la Damasc: 3.600 de bolnavi cu "simptome neurotoxice" şi 355 de morţi Foto: Agerpres/AP

Spitalele din Siria au tratat aproximativ 3.600 de pacienţi cu "simptome neurotoxice" după atacul comis la Damasc pe 21 august, dintre care 355 de persoane au murit, a anunţat Organizaţia Medici fără Frontiere, citată de BBC News online, potrivit Mediafax.

Bolnavii au fost aduşi la trei spitale din regiunea Damasc pe 21 august, în ziua în care insurgenţii susţin că a avut loc atacul cu arme chimice, însă organizaţia Medici fără Frontiere a comunicat că nu are capacitatea de a confirma "ştiinţific" utilizarea armelor chimice.

Opoziţia siriană susţine că forţele subordonate regimului Bashar Al-Assad au utilizat arme chimice în apropiere de Damasc, pe 21 august, atacul soldându-se, potrivit insurgenţilor, cu peste 1.000 de morţi.

Armata siriană a dezminţit categoric utilizarea de arme chimice la periferia oraşului Damasc. La rândul său, regimul Bashar al-Assad afirmă că forţele insurgente subordonate opoziţiei au utilizat arme chimice.

Rusia, princialul aliat al Siriei pe scena internaţională, a atribuit insurgenţilor sirieni presupusul atac cu arme chimice, afirmând că este un act de manipulare în scop propagandistic. "Opoziţia siriană refuză să ofere acces anchetatorilor la locul incidentului. Apar din ce în ce mai multe dovezi că este vorba de un act criminal plănuit cu mult înainte, un act provocator. Pe onternet, relatările despre incident circulau cu câteva ore înainte de aşa-numitul atac. Este o acţiune premeditată", a reacţionat Aleksandr Lukaşevici, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.


x close