Antena 3 CNN Externe Atacul din Bulgaria face parte din campania teroristă lansată de Iran. Aeroportul, redeschis la 48 de ore de la atentat

Atacul din Bulgaria face parte din campania teroristă lansată de Iran. Aeroportul, redeschis la 48 de ore de la atentat

Atacul din Bulgaria face parte din campania teroristă lansată de Iran. Aeroportul, redeschis la 48 de ore de la atentat
de O.P.    |    20 Iul 2012   •   05:56

Aeroportul din Burgas a fost redeschis, la mai bine de 48 de ore de la atentatul terorist care a ucis şapte oameni. Corpurile neînsufleţite ale victimelor israeliene au fost readuse în patrie, după o ceremonie emoţionantă.

Serviciile de securitate din mai multe ţări, susţinute şi de Interpol, continuă însă cercetările pentru identificarea presupusului autor al atentatului anti-israelian. Autorităţile suedeze, precum şi cele bulgare, au dezminţit că teroristul sinucigaş ar fi fost un militant islamist de origine suedeză, aşa cum se anunţase anterior. 

Ministrul bulgar de interne a precizat că, pe lângă teroristul sinucigaş, în urma exploziei au murit cinci turişti israelieni şi şoferul bulgar al autocarului distrus. Violenţa atentatului i-a şocat şi pe salvatorii veniţi din Israel, obişnuiţi cu asemenea atacuri teroriste.

Serviciile de poliţie din întreaga lume sunt, acum, pe urmele celor care au pus la cale măcelul. Chipul presupusului terorist a fost înregistrat de camerele de supraveghere iar criminaliştii deţin amprentele sale şi probe ADN. Deocamdată se ştie că actul său de identitate, un permis de conducere american, era fals. Autorităţile au dezminţit informaţia, apărută pe unele forumuri, că ar fi vorba de un islamist de origine suedeză, fost deţinut la Guantanamo.

Atacul din Bulgaria a fost comis de Hezbollah, cea mai importantă marionetă teroristă a Iranului. Atacul se înscrie într-o campanie globală de teroare lansată de Iran şi Hezbollah.

Unii analişti cred că Iranul şi-a luat astfel revanşa pentru asasinarea unor cercetători implicaţi în programul său nuclear, atacuri care ar fi fost puse la cale de Israel. În timp ce ancheta continuă, aeroportul din Burgas a fost redeschis, deşi rămâne în stare de alertă.

Forţele de securitate din Bulgaria verifică acum cu mare atenţie fiecare maşină care pătrunde în incinta aeroportului. Agenţii vor să se asigure că atentatul nu se va mai repeta.

Şi în România, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării s-a întrunit pentru a decide ce măsuri trebuie luate după atentatul din Bulgaria. În final s-a decis să se menţină codul albastru de alertă, adică precaut. < finalul l-am luat de la ştirea a1, care a fost. dacă nu vă convine sau s-a dat separat se poate încheia cu "...asasinate puse la cale de Israel" adică fără ultimul sinc al lui Petre, că şi aşa e lung.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close