Antena 3 CNN Externe Atacul trupelor NATO - posibilă legitimă apărare

Atacul trupelor NATO - posibilă legitimă apărare

Atacul trupelor NATO - posibilă legitimă apărare
Sursa foto: Foto: columnpk.com
27 Noi 2011   •   21:45

Atacul aerian al trupelor NATO, care s-a soldat cu moartea a 28 de soldaţi şi din cauza caruia relaţiile dintre SUA şi Pakistan s-au deteriorat serios, a fost catalogat drept legitimă apărare de către unul dintre oficialii organizaţiei, anunţă The Guardian.

Potrivit acestuia, o echipă compusă din soldaţi americani şi afgani îşi desfăşurau activitatea în provincia Kunar iar la un anumit moment au fost atacaţi, fiind forţaţi să răspundă cu focuri de armă şi să solicite ajutor.  Din cauza artileriei grele folosite de către elicopterele şi avioanele de luptă a rezultat numărul mare de victime.

Un purtător de cuvânt al Biroului Internaţional pentru Suport Armat (ISAF) a declarat că este foarte probabil ca prima navă chemată în regiune pentru asistenţă să fie responsabilă pentru moartea soldaţilor.

Răspunsul reprezentanţilor armatei pakistaneze a fost că trupele NATO au atacat primele, forţându-i să "atace cu toate armele disponibile". În momentul de faţă, incidentul este investigat de reprezentanţii părtilor implicate, în încercarea de a se afla adevărul.

Oficialii pakistanezi au anunţat sâmbătă că se vor reconsidera toate acordurile încheiate cu SUA şi NATO, în special în domeniile diplomatic, militar şi al informaţiilor.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close