Antena 3 CNN Externe Atacuri teroriste dejucate în Franţa. Anunțul noului premier

Atacuri teroriste dejucate în Franţa. Anunțul noului premier

Atacuri teroriste dejucate în Franţa. Anunțul noului premier
de S.T.    |    13 Dec 2016   •   19:54

Noul premier francez, Bernard Cazeneuve, a anunţat marţi că de la începutul anului au fost dejucate în Franţa 17 atacuri teroriste şi au fost arestate 420 de persoane suspectate de legături cu islamişti radicali, transmite agenţia EFE.

Amplitudinea ameninţării teroriste a justificat decizia prelungirii până în iulie anul viitor a stării de urgenţă decretate după atacurile jihadiste din noiembrie anul trecut, a mai menţionat Cazeneuve într-un discurs susţinut în faţa Adunării Naţionale.

El a preluat pentru următoarele cinci luni şefia executivului în urma demisiei lui Manuel Valls, care va candida la preşedinţie.

Cazeneuve a insistat cu această ocazie că una dintre priorităţile scurtului său mandat în fruntea guvernului va fi asigurarea protecţiei cetăţenilor francezi, care se tem de noi atentate. El a anunţat că începând de la 1 ianuarie efectivele forţelor de securitate vor primi întăriri din partea Gărzii Naţionale, alcătuită din rezervişti, astfel că aceste efective vor ajunge treptat la circa 85.000 de membri.

×
Subiecte în articol: Franta terorism atacuri teroriste teroristi
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close