Antena 3 CNN Externe ATACURI TERORISTE la două hoteluri din Tunisia. 37 persoane au fost ucise de teroriştii care au deschis focul pe plajă

ATACURI TERORISTE la două hoteluri din Tunisia. 37 persoane au fost ucise de teroriştii care au deschis focul pe plajă

ATACURI TERORISTE la două hoteluri din Tunisia. 37 persoane au fost ucise de teroriştii care au deschis focul pe plajă
Sursa foto: Foto: tv5monde.com
26 Iun 2015   •   20:30
UPDATE 20.30 - Cel puţin 37 de persoane, inclusiv numeroşi turişti occidentali, au fost ucise, iar alte 20 au fost rănite în atacurile teroriste comise vineri la două hoteluri de pe litoralul tunisian, anunţă Ministerul de Interne din Tunis, citat de cotidianul The New York Times.

UPDATE 17.10
- Numărul persoanelor decedate a ajuns la 30 de victime, după ce trei dintre răniţi au încetat din viaţă la spital. Potrivit poliţiei locale, cel de-al doilea atacator a fost prins şi reţinut (foto jos). El s-ar fi predat forţelor de ordine după ce a rămas fără muniţie.
Soufien Gass@zathaross/twitter
UPDATE 16.50 - Cel puţin 27 de persoane, inclusiv numeroşi turişti occidentali, au fost ucise în atacurile teroriste comise vineri la două hoteluri de pe litoralul tunisian, anunţă Ministerul de Interne din Tunis, citat de Corriere della Sera.
   
Islamişti înarmaţi cu bombe şi mitraliere Kalaşnikov au atacat vineri două hoteluri situate în staţiunea Port El Kantaoui, situată la cinci kilometri de Sousse, un port la Marea Mediterană.
   
"Au fost trase focuri cu mitraliere Kalaşnikov. Unul dintre criminali a fost ucis. Bilanţul provizoriu este de 27 de morţi şi şase răniţi", a comunicat Ministerul tunisian de Interne.
   
Potrivit unor surse, teroriştii au venit cu bărci, pe mare, au coborât pe plajă şi au deschis focul spre turişti.

Ştire iniţială
Două atacuri teroriste au avut loc, vineri, în oraşul tunisian Sousse, foarte popular în rândul turiştilor străini, în special al celor britanici.

 

Ministerul de Interne tunisian anunţă că un alt atacator a reuşit să fugă şi este căutat de către poliţişti.

Alte surse neconfirmate încă susţin că numărul celor ucişi pe plajă depăşeşte 40 persoane .

Deocamdată, nu există o cifră oficială a victimelor.

"Eram în piscină şi am auzit o explozie puternică în interiorul hotelului. Mulţi oameni fugeau şi spuneau că pe plaja din spatele hotelului sunt persoane înarmate, care au început să tragă. Nimeni nu ne spune ce se întâmplă exact şi nici nu ştim ce să facem", a transmis telefonic pentru SkyNews, David Schofield, un britanic aflat în vacanţă la acel hotel.




 

×
Subiecte în articol: hotel turisti Tunisia atac terorism
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close