Antena 3 Externe Atacuri violente la Koln. Nemţii au început să se răzbune pe refugiaţi, după atacurile de Anul Nou

Atacuri violente la Koln. Nemţii au început să se răzbune pe refugiaţi, după atacurile de Anul Nou

11 Ian 2016   •   10:54
Atacuri violente la Koln. Nemţii au început să se răzbune pe refugiaţi, după atacurile de Anul Nou

Şase pakistanezi şi un sirian au fost atacaţi duminică seara în oraşul Koln, pe fondul agresiunilor sexuale şi furturilor produse în noaptea de Revelion, care ar fi fost comise de imigranţi arabi sau nord-africani, relatează Deutsche Welle în pagina online.

Potrivit poliţiei germane din landul Renania de Nord-Westfalia, un grup de aproximativ 20 de persoane a atacat şase pakistanezi duminică seara, în apropierea gării centrale din Koln. Două dintre victime au fost transportate la spital.

La scurt timp după acest atac, un cetăţean sirian în vârstă de 39 de ani a fost agresat de un grup de cinci persoane. Poliţia a precizat că investighează aceste agresiuni, dar nu a putut confirma dacă atacurile au avut motivaţii de natură rasială. De asemenea, nu este clar dacă cele două cazuri au vreo legătură.

Tabloidul local Express a relatat luni că un grup de "motociclişti, huligani şi bodyguarzi" a plănuit pe Facebook o "vânătoare de oameni", pentru a "curăţa" centrul oraşului Koln. Un purtător de cuvânt al poliţiei nu a putut însă confirma aceste informaţii luni dimineaţă.

Duminică după-amiază, poliţia a primit informaţii despre grupuri care "caută provocări". Mai mulţi poliţişti au fost mobilizaţi la Koln şi, în urma unor controale de identitate, patru persoane au fost reţinute pentru scurt timp, a precizat un purtător de cuvânt. Deocamdată nu se ştie dacă aceştia fac parte dintre autorii atacurilor.

Poliţia germană a anunţat că numărul plângerilor depuse în urma agresiunilor sexuale şi furturilor comise în noaptea de Revelion la Koln a depăşit 500, în timp ce la Hamburg au fost depuse peste 100 de reclamaţii.

Majoritatea agresorilor ar fi de origine nord-africană sau arabă, ceea ce a alimentat dezbaterile privind decizia Germaniei de a primi peste un milion de imigranţi în ţară anul trecut.

Criticată pentru politica sa în favoarea solicitanţilor de azil, pe fondul agresiunilor de la Koln, cancelarul Angela Merkel a promis înăsprirea legislaţiei.

"Cele petrecute în noaptea de Revelion sunt delicte penale respingătoare, care necesită răspunsuri hotărâte", a declarat Merkel, la finalul unei reuniuni de două zile a conducerii CDU, desfăşurată la Mainz. Înăsprirea legilor "este în interesul cetăţenilor, dar şi în interesul marii majorităţi a refugiaţilor", a adăugat ea.

Astfel, Merkel a informat că o persoană îşi poate pierde dreptul la azil dacă comite delicte, chiar şi în cazul în care este condamnată cu suspendare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close