Antena 3 Externe Atacurile de la Paris: Gruparea Stat Islamic a difuzat imagini cu autorii atentatelor în timp ce decapitează ostatici - VIDEO

Atacurile de la Paris: Gruparea Stat Islamic a difuzat imagini cu autorii atentatelor în timp ce decapitează ostatici - VIDEO

25 Ian 2016   •   08:34
Atacurile de la Paris: Gruparea Stat Islamic a difuzat imagini cu autorii atentatelor în timp ce decapitează ostatici - VIDEO
Sursa foto: foto: captura Youtube

Gruparea Stat Islamic a difuzat duminică o înregistrare video care prezintă nouă dintre autorii atacurilor de la Paris, realizată înainte de a comite atentatele din 13 noiembrie, în timp ce decapitează ostatici şi efectuează antrenamente militare în Orientul Mijlociu, ameninţând Marea Britanie.

Imaginile îi prezintă pe cei nouă atacatori - trei francezi, patru belgieni şi doi irakieni - în timp ce decapitează ostatici ai grupării teroriste şi efectuează antrenamentele militare în Orientul Mijlociu, relatează BBC News Online.

Înregistrarea video prezintă de asemenea locurile vizate de atacurile din 13 noiembrie din capitala Franţei, în care au murit 130 de persoane.

Înregistrarea, difuzată prin intermediul canalului media al organizaţiei jihadiste, se încheie cu imagini în care apar parlamentarii britanici care susţin raidurile aeriene împotriva grupării Stat Islamic în Siria.

sursa: Youtube

Grupul de monitorizare a site-urilor islamiste SITE a precizat că imaginile au fost filmate la Rakka, capitala de facto a Statului Islamic, înaintea atentatelor de la Paris.

În imagini apare un bărbat care seamănă cu Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atacurilor. Abaaoud, care era cetăţean belgian, a murit în timpul unui raid al poliţiei asupra unui apartament din Saint-Denis, în apropiere de Paris, la câteva zile după atacuri.

Nouă presupuşi atacatori au murit în cursul atacurilor din 13 noiembrie sau în zilele care au urmat, iar alţi doi sunt căutaţi în continuare.

"Acestea sunt ultimele mesaje ale celor nouă lei ai califatului care au fost mobilizaţi din vizuinile lor pentru a face o întreagă ţară, Franţa, să îngenuncheze", spune un narator în înregistrarea video, informează Reuters în pagina electronică.

 Reuters nu a putut verifica independent autenticitatea imaginilor, dar Laith Alkhouri, din cadrul Flashpoint Global Partners, o companie care monitorizează activitatea militanţilor pe reţelele de socializare, a afirmat că "înregistrarea video întruneşte toate criteriile unui mesaj autentic şi oficial al SI".

Pe 13 noiembrie, nouă bărbaţi împărţiţi în trei grupuri au atacat stadionul naţional al Franţei, mai multe cafenele şi o sală de concerte din Paris. Un alt bărbat, Salah Abdeslam, a fugit în Belgia a doua zi, pe numele său fiind emis un mandat de arestare.

Atacatorii sunt identificaţi în înregistrarea video cu numele de combatanţi care fac referire la naţionalităţile lor - trei francezi, patru belgieni şi doi irakieni, prezentaţi drept Ali al-Iraqi şi Ukashah al-Iraqi.

Cei doi irakieni ar putea fi atacatorii sinucigaşi care au încercat să atace Stade de France. Ei aveau paşapoarte siriene considerate false şi nu au putut fi identificaţi oficial. Ceilalţi şapte atacatori morţi au fost identificaţi deja.

În imagini poate fi văzut şi premierul britanic, David Cameron, în timp ce îşi exprimă solidaritatea cu poporul francez în urma atentatelor. Înregistrarea se încheie cu un slogan pe ecran: "Cine stă alături de kafir (necredincioşi) va fi ţinta săbiilor noastre".

×
Subiecte în articol: Stat Islamic

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close