Atacurile din Franţa ar putea fi începutul unui val de atentate la nivel european. Convorbiri ale liderilor organizaţiei Stat Islamic, interceptate de americani

de D.D.    |    11 Ian 2015   •   12:01
Atacurile din Franţa ar putea fi începutul unui val de atentate la nivel european. Convorbiri ale liderilor organizaţiei Stat Islamic, interceptate de americani Foto: Agerpres

Atacurile comise în Franţa ar putea fi începutul unui val de atentate la nivel european, potrivit unor declaraţii ale liderilor grupării Stat Islamic, interceptate de serviciile de informaţii americane, relatează ziarul german Bild, citat de AFP.

Conform cotidianului german, care citează surse din serviciile de informaţii americane, unul dintre aceste servicii, NSA, ar fi interceptat la scurt timp după atacurile din Paris comunicaţii în care liderii organizaţiei Stat Islamic (SI) anunţau un val de atentate în curând.

În cadrul acestor discuţii, Parisul ar fi fost evocat ca punct de plecare pentru o serie de atentate vizând alte oraşe europene, printre care şi Roma, scrie ziarul, adăugând însă că nu este cunoscut nici un plan concret de atac.

Serviciile americane ar dispune de informaţii potrivit cărora fraţii Cherif şi Said Kouachi, autorii atacului de la revista satirică franceză Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi, ar fi avut contacte în Olanda, mai relatează Bild.


Parteneri
x close