Antena 3 CNN Externe Atentat asupra unui aeroport din Arabia Saudită. Au fost folosite drone

Atentat asupra unui aeroport din Arabia Saudită. Au fost folosite drone

Un aeroport din Arabia Saudită a fost vizat de un atac cu drone. Cel puțin zece oameni au fost răniți.

Atentat asupra unui aeroport din Arabia Saudită. Au fost folosite drone
Sursa foto: Getty Images
de Cerasela Stafie    |    09 Oct 2021   •   10:38

Primul atac s-a petrecut vineri seara, la aeroportul King Abdullah din localitatea Jazan, aflată lângă granița cu Yemen.

Agenția de presă saudită (SPA a transmis că prima dronă cu explozibil a spulberat ferestrele aeroportului și a provocat rănirea unor oameni.

Al doilea atac a fost raportat sâmbătă dimineața. Nu au fost transmise informații cu privire la daunele provocate de acesta, scrie Aljazeera.

Potrivit Reuters, șase saudiți, trei cetățeni din Bangladesh și un sudanez au fost printre cei răniți în primul incident. Cinci dintre acești oameni au suferit răni ușoare. Nu este cunoscută starea celorlalți cinci.

Până în prezent, atacul nu a fost revendicat. În schimb, nu este primul incident de acest fel, iar seria atacurilor anterioare împotriva țintelor saudite a fost pusă pe seama forțelor Houthi din Yemen. Acestea luptă împotriva unei coaliții conduse de Arabia Saudită, care încearcă să restabilească guvernul destituit acolo.

Miercuri, a avut loc un alt asemenea eveniment. Patru oameni au fost răniți după un atac cu dronă. Acesta a vizat aeroportul Abha. În același loc, la 31 august, un atentat a rănit opt persoane și a avariat un avion civil.

×
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close