Antena 3 CNN Externe Atentat cu bombă la un sediu de poliţie din Bosnia. Un poliţist a murit

Atentat cu bombă la un sediu de poliţie din Bosnia. Un poliţist a murit

Atentat cu bombă la un sediu de poliţie din Bosnia. Un poliţist a murit
Sursa foto: Foto: Intact Images
28 Iun 2010   •   09:18

Un poliţist bosniac şi-a pierdut viaţa, iar şase au fost răniţi, duminică, într-un atentat cu bombă asupra unui sediu al poliţiei din Bosnia centrală. Un membru al unei grupări extremiste islamice, arestat de poliţie după atentat, a recunoscut că el este cel care a declanşat explozia.

Anchetatorii consideră că bomba detonată la sediul poliţiei avea aproximativ 30 de kilograme. Explozia, deosebit de puternică, a avariat nu doar clădirea poliţiei ci şi blocurile de locuinţe din vecinătate. Câteva maşini parcate în zonă au fost distruse total. Deflagraţia le-a amintit localnicilor de luptele din timpul războiului bosniac, din anii 90.

Un poliţist a fost ucis pe loc iar o colegă a sa, grav rănită, a fost transportată într-un spital din Sarajevo. Alţi cinci ofiţeri au suferit răni mai uşoare. Poliţia a arestat trei suspecţi dintre care unul s-a opus arestării şi a aruncat chiar o grenadă asupra oamenilor legii. El a recunoscut ulterior că a declanşat explozia bombei. Individul, deja urmărit de poliţie, aparţine unei mişcări islamiste radicale inspirate de voluntarii străini care au luptat de partea musulmanilor în războiul din anii 90. Preşedintele în exerciţiu al Bosniei, el însuşi musulman, a declarat că grupările teroriste de această orientare trebuie "eradicate" din societatea bosniacă.

Antena 3

 

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close