Antena 3 CNN Externe ATENTAT cu maşină-capcană la Atena, în faţa sediului Băncii Greciei

ATENTAT cu maşină-capcană la Atena, în faţa sediului Băncii Greciei

ATENTAT cu maşină-capcană la Atena, în faţa sediului Băncii Greciei
10 Apr 2014   •   08:54

O maşină-capcană a provocat o explozie puternică în faţa sediului Băncii Greciei, în centrul Atenei, fără să cauzeze victime, joi dimineaţa, ziua lansării primei emisiuni de obligaţiuni în contul datoriei Greciei de la începutul crizei, a anunţat o sursă din cadrul poliţiei, citată de AFP.
   
Explozia s-a produs către ora 2.55 GMT (5.55, ora României), la bordul unui vehicul parcat pe trotuar, în faţa sediului Băncii centrale, în apropierea unui birou al troicii creditorilor internaţionali UE-BCE-FMI, potrivit primelor elemente de care dispune poliţia.
   
Deflagraţia nu a rănit pe nimeni, potrivit aceleiaşi surse. Pagubele erau în curs de evaluare.
   
Potrivit poliţiei, maşina, marca Nissan, un vehicul furat, avea la bord 75 de kilograme de explozivi. Un apel telefonic la site-ul de ştiri Zougla şi la ziarul Efymerida ton Syndakton a avertizat forţele de ordine cu o oră înainte de declanşarea mecanismului.
   
Grecia lansează joi dimineaţa prima emisiune de obligaţiuni în contul datoriei, pe termen mediu, din 2010 şi de la excluderea ţării de pe pieţele financiare, din cauza crizei datoriilor suverane.
   
Operaţiunea, pregătită de mai multe luni, vizează, potrivit unei surse guvernamentale, o obligaţiune totală de 2,5 miliarde de euro, iar reuşita ei, bazată pe încrederea investitorilor, reprezintă o etapă politică şi economică extrem de importantă pentru Guvernul de coaliţie dintre conservatori şi socialişti condus de către Antonis Samaras.
   
Premierul grec o primeşte vineri la Atena pe Angela Merkel, în a doua vizită în Grecia de la începutul crizei.
 
 

×
Subiecte în articol: masina-capcana

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close