Antena 3 CNN Externe Atentat dejucat de poliţişti în Cehia. Un recidivist vroia să îi calce pe urme teroristului norvegian Breivik

Atentat dejucat de poliţişti în Cehia. Un recidivist vroia să îi calce pe urme teroristului norvegian Breivik

Atentat dejucat de poliţişti în Cehia. Un recidivist vroia să îi calce pe urme teroristului norvegian Breivik
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
18 Aug 2012   •   18:15

Poliţia cehă a anunţat sâmbătă la Ostrava (nord-est) că a arestat la 10 august un recidivist ceh în vârstă de 29 de ani care pregătea un atac cu bombă inspirat probabil de extremistul de dreapta norvegian Anders Behring Breivik, relatează AFP.
   
Poliţia a confiscat din apartamentul său un arsenal important de arme, incluzând un pistol mitralieră, o bombă şi material explozibil.
   
"Componentele sistemului exploziv erau operaţionale", a declarat şeful poliţiei din Ostrava, Radovan Vojta, în cadrul unei conferinţe de presă.
   
El a adăugat totuşi că poliţia nu ştie care era ţinta atacului pregătit.
   
"Suntem abia la începutul anchetei. Pentru moment nu vrem să publicăm mai multe informaţii", a declarat Vojta. Potrivit lui, bărbatul arestat simpatiza cu Breivik deoarece folosea numele lui în discuţiile pe Internet. El a fost arestat în apartamentul său de o unitate de intervenţie rapidă. Arestarea a fost precedată de evacuarea a aproximativ 80 de locatari ai aceluiaşi imobil.
   
Bărbatul, a cărui identitate nu a fost comunicată, a fost condamnat de cinci ori în trecut, pentru diverse infracţiuni. În 2010 el a fost condamnat la şase luni cu suspendare pentru că a detonat un dispozitiv artizanal în faţa unei staţii de pompare din Ostrava.
   
Potrivit vecinilor săi, contactaţi sâmbătă de agenţia CTK, bărbatul nu este un militant de extremă dreapta ci mai degrabă are probleme psihice.
   
La 22 iulie 2011, extremistul norvegian Anders Behring Breivik a ucis opt persoane detonând o bombă în apropiere de sediul Guvernului din Oslo, apoi a ucis alte 69 de persoane după ce a deschis focul pe insula Utoeya, unde avea loc o şcoală de vară a tinerilor laburişti.


×

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close