Antena 3 CNN Externe Atentat eşuat la New York. Maşină plină cu explozibil, descoperită în Times Square

Atentat eşuat la New York. Maşină plină cu explozibil, descoperită în Times Square

Atentat eşuat la New York. Maşină plină cu explozibil, descoperită în Times Square
02 Mai 2010   •   09:35

Tentativă de atentat în inima New York-ului. Geniştii au dezamorsat o bombă care urma să explodeze în Times Square, la o oră de vârf. Dispozitivul se afla într-o maşină cu numere de înmatriculare false. Atentatul a eşuat datorită vigilenţei unui trecător şi a poliţiştilor care patrulau în zonă.

După mai multe ore de incertitudine, primarul Michael Bloomberg a confirmat că în maşină se găsea într-adevăr un dispozitiv exploziv. ?Suntem foarte norocoşi. Datorită unor new-yorkezi vigilenţi şi unor poliţişti competenţi, am evitat ceea ce putea fi un eveniment cu foarte multe victime?, a declarat primarul metropolei.

Primarul a declarat că un poliţist călare a fost alertat de un trecător care văzuse că din maşină iese fum. Incendiul, de mici dimensiuni, a fost stins repede. Unii martori au povestit că din maşină s-au auzit mici explozii, dar pompierii au precizat că acestea fuseseră provocate chiar de ei, pentru a pătrunde în interior. S-a spus că un bărbat ar fi fost văzut părăsind locul incidentului, dar primarul nu a confirmat această ştire.

?Până acum, nu avem nicio relatare despre cineva care ar fi fugit. Nu s-a văzut aşa ceva pe camerele de supraveghere. Dar asta nu înseamnă că nu va apărea după ce vom vedea toate înregistrările?, a declarat Michael Bloomberg.

Piaţa a fost evacuată şi au fost chemaţi geniştii. După intervenţia unui robot căutător de explozivi, la bordul maşinii s-au găsit pulbere, două canistre de benzină, trei butelii de propan şi circuite electrice care par să compună un detonator cu ceas.

FBI tratează cazul foarte serios şi a trimis la faţa locului agenţi care participă la anchetă împreună că poliţiştii din New York. ?În cazul în care această maşină ar fi explodat sunt convins că ar fi fost zeci dacă nu chiar sute de victime?, a spus Ştefan Minovici, corespondent Antena 3 la New York..

Times Square este o adevărată inimă a New York-ului, plină de localnici şi de turişti aproape la orice oră din zi şi din noapte. În decembrie, zona a fost evacuată tot din cauza prezenţei unui vehicul suspect, dar la bord nu s-a găsit nimic periculos.



UPDATE
Autorităţile americane au găsit amprente în maşina folosită în atentatul eşuat din piaţa Times Square din New York. Secretarul american pentru securitate internă a mai spus că există şi o înregistrare video care este analizată acum de autorităţi. Puţin a lipsit ca maşina capcană să nu explodeze. Bomba a fost descoperită după ce un vânzător ambulant a văzut ceva suspect şi a chemat poliţia.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Times Square New York atentat
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close