Antena 3 CNN Externe Atentat în Mali soldat cu cel puţin cinci morţi: Un francez şi un ofiţer belgian al UE, printre cei ucişi

Atentat în Mali soldat cu cel puţin cinci morţi: Un francez şi un ofiţer belgian al UE, printre cei ucişi

Atentat în Mali soldat cu cel puţin cinci morţi: Un francez şi un ofiţer belgian al UE, printre cei ucişi
Sursa foto: Foto: bbc.com
07 Mar 2015   •   17:51

Cinci persoane, printre care un cetăţean francez şi un ofiţer belgian al Uniunii Europene, au fost ucise într-un atac armat comis de cel puţin o persoană mascată, sâmbătă dimineaţă, într-un club frecventat de străini în capitala statului Mali, Bamako, scrie Associated Press.
   
Franţa şi Belgia au condamnat atacul de la restaurantul La Terrasse din Bamako, Ministerele de Externe din cele două ţări confirmând decesele celor doi cetăţeni europeni.
   
Belgianul ucis era ofiţer de securitate al Uniunii Europene, a anunţat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. "Uniunea Europeană nu va fi intimidată de terorism (...). Vom rămâne fermi alături de Mali şi poporul său", a afirmat el.
  
Preşedintele şi premierul din Mali au vizitat locul atacului, iar Guvernul a anunţat că a fost deschisă o anchetă.
   
"Acest atac a fost comis de cel puţin o persoană mascată, care a deschis focul asupra clienţilor", a anunţat într-un comunicat Misiunea de stabilizare a ONU din Mali. Potrivit comunicatului, nouă persoane au fost rănite, printre care şi doi experţi ai misiunii ONU. Ministerul elveţian al Apărării a precizat că cei doi sunt soldaţi elveţieni.
   
Un martor, Hamadou Dolo, a declarat că doi atacatori au fugit din club şi au plecat cu o maşină condusă de un complice. Ei s-au întâlnit cu o maşină de poliţie şi au deschis focul, omorându-l pe şofer, un civil de pe stradă şi un agent privat de securitate de lângă o casă, a adăugat Dolo.
 
La Terrasse se află în cartierul Hippodrome din Bamako, unde locuiesc mulţi străini, iar clubul este foarte popular în nopţile de vineri spre sâmbătă.
   
Franţa a sporit măsurile de securitate la obiectivele franceze din Mali, iar ambasada franceză a înfiinţat o celulă de criză pentru a ajuta cetăţenii din Bamako.
   
Forţele franceze au condus o operaţiune militară la începutul lui 2013, în urma căreia au fost alungaţi extremiştii al-Qaida dintr-o regiune vastă pe care o controlau în nord-estul Mali. Operaţiunea militară continuă în acea regiune, unde au loc confruntări frecvente.
 

×
Parteneri
Ordinea partidelor pe buletinul de vot, la alegerile europarlamentare 2024
x close