Antena 3 CNN Externe Atentat la Cairo. O grupare islamistă a revendicat explozia de lângă piramidele din Giza, soldată cu șase morți

Atentat la Cairo. O grupare islamistă a revendicat explozia de lângă piramidele din Giza, soldată cu șase morți

Atentat la Cairo. O grupare islamistă a revendicat explozia de lângă piramidele din Giza, soldată cu șase morți
de M.Z.    |    09 Dec 2016   •   17:21

Un grup de teroriști egipteni și-a asumat responsabilitatea pentru explozia de lângă piramidele din Giza, atac în urma căruia au murit șase oameni, informează independent.co.uk.

Este vorba despre mișcarea Hasm, un grup militant islamist, care a spus că a intenționat ca explozia să se producă pe un drum principal, în apropiere de o atracție turistică din Cairo.

Drept urmare, explozia de vineri soldată cu șase morți s-a produs în apropierea unei moschei de lângă piramide, unde este un bulevard principal pe care circulă mijloace de transport.

Bombardamentul părea să fi vizat două mașini de poliție. Unul dintre autoturisme a fost distrus complet, iar celălalt grav avariat. Zeci de oameni s-au adunat în zonă, iar perimetrul a fost înconjurat de forțele de poliție.

Ministerul de Interne egiptean a spus că trei ofițeri și trei militari au fost uciși.

Hasm, cunoscută și ca mișcarea Hassam, a revendicat mai multe atacuri recente în înregistrări difuzate on-line, inclusiv tentativa de asasinare a fostului Marele Muftiu al Egiptului, din luna august.

×
Subiecte în articol: Cairo explozie
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close