Antena 3 CNN Externe Atentat sângeros în Pakistan. Cel puţin zece morţi şi peste 50 de răniţi

Atentat sângeros în Pakistan. Cel puţin zece morţi şi peste 50 de răniţi

Atentat sângeros în Pakistan. Cel puţin zece morţi şi peste 50 de răniţi
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de N.B.    |    10 Ian 2012   •   09:01

Cel puţin zece oameni au murit şi alte peste 50 de persoane au fost rănite, marţi dimineaţă, în urma unui atentat cu bombă în nord-vestul Pakistanului, zonă cunoscută drept un bastion al rebeliunii talibane, informează oficiali responsabili cu securitatea, citaţi de AFP.

Explozia a avut loc într-o piaţă din Jamrud, unul dintre principalele oraşe ale districtului tribal Khyber, situat la graniţa cu Afganistanul.

Militanţii islamişti, care au legături cu reţeaua teroristă al-Qaida, au pus la cale şi executat sute de atentate în Pakistan începând cu anul 2007, ucigând sute de soldaţi, oficiali guvernamentali şi civili.

Armata pakistaneză a organizat numeroase ofensive împotriva militanţilor, dar, în zone administrate tribal, cum este Khyber, aceştia şi-au întărit poziţiile. Violenţele şi rezistenţa insurgenţilor, în ciuda eforturilor autorităţilor pakistaneze, au oferit ţărilor din Occident motive de îngrijorare cu privire la rezistenţa Pakistanului, o ţară cu armament nuclear, în faţa presiunilor extremiste.

×
Subiecte în articol: atentat cu bomba pakistan
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close