Antena 3 CNN Externe Atentat sinucigaș în Afganistan. Cel puțin 11 persoane au fost ucise

Atentat sinucigaș în Afganistan. Cel puțin 11 persoane au fost ucise

Atentat sinucigaș în Afganistan. Cel puțin 11 persoane au fost ucise
17 Ian 2016   •   11:13

Cel puțin 11 persoane au fost ucise duminică într-un atentat sinucigaș împotriva casei unui ales local la Jalalabad, cel mai mare oraș din estul Afganistanului, au informat autoritățile locale, relatează Agerpres.

"Unsprezece persoane au fost ucise și alte 13 au fost rănite", a declarat Zabiullah Zemarad, un membru al consiliului provincial din Nangarhar. Atacul a avut loc în timpul unei "jirga", o adunare a liderilor tribali, la locuința lui Obaidullah Shinwari, un alt membru al consiliului provincial.

Potrivit unui purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei Nangarhar, în atac ar fi fost ucis și fiul lui Obaidullah Shinwari, iar 12 persoane, între care și alesul local, ar fi fost răniți, relatează Reuters.

Pentru moment, nicio grupare nu a revendicat atentatul comis la câteva zile după un atac sângeros asupra consulatului Pakistanului din același oraș.

În ultimele săptămâni au avut loc mai multe atacuri cu bombă în Afganistan, în momentul în care se depun eforturi intense pentru reluarea procesului de pace cu talibanii.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close