Antena 3 Externe Atentat sinucigaş în Bagdad, soldat cu cel puţin opt morţi şi 25 de răniţi

Atentat sinucigaş în Bagdad, soldat cu cel puţin opt morţi şi 25 de răniţi

05 Sep 2010   •   20:43
Atentat sinucigaş în Bagdad, soldat cu cel puţin opt morţi şi 25 de răniţi

Un atentat sinucigaş cu microbuz-capcană a avut loc, duminică, în apropierea fostului sediu al Ministerului Apărării din centrul Bagdadului. Potrivit unei surse medicale citate de AFP, atentatul s-a soldat cu cel puţin opt morţi şi 25 de răniţi.

Atacul, cel mai sângeros comis în Irak de la încheierea misiunii de luptă a armatei americane, a fost comis de un kamikaze. Acesta a detonat explozibilul din microbuz în apropierea unei intrări secundare a complexului, folosit în continuare de armată.

Forţele de securitate au deschis focul asupra altor doi atacatori sinucigaşi. Unul dintre ei a fost ucis, iar celălalt rănit.

"Am primit opt cadavre şi 25 de răniţi, majoritatea civili care se aflau în clădiri din apropiere ce s-au prăbuşit", a declarat un medic de la cel mai mare spital din oraş.

Luna trecută, fostul sediu al Ministerului Apărării, folosit parţial drept centru de recrutare, a fost vizat de un alt atentat sinucigaş soldat cu 59 de morţi.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close