Antena 3 CNN Externe Atentat sinucigaș în Irak. Zeci de persoane și-au pierdut viața

Atentat sinucigaș în Irak. Zeci de persoane și-au pierdut viața

Atentat sinucigaș în Irak. Zeci de persoane și-au pierdut viața
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
21 Noi 2017   •   16:27

Cel puţin 21 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 40 au fost rănite în Irak într-un atac sinucigaş cu maşină-capcană în apropiere de o piaţă aglomerată din oraşul Tuz Khurmatu, la sud de Kirkuk, au anunţat marţi surse medicale şi de securitate citate de Reuters şi AFP. 

O camionetă condusă de un kamikaze a explodat în mijlocul unei pieţe de legume şi fructe din centrul oraşului, la o oră de vârf, a precizat pentru AFP un responsabil al serviciilor de securitate. 

Un purtător de cuvânt al Ministerului irakian de Interne a confirmat că a avut loc o explozie într-o piaţă din oraşul din nord-estul ţării, fără a putea preciza deocamdată un bilanţ al victimelor. 

Tuz Khurmatu, oraş multietnic cu 150.000 de locuitori în care trăiesc laolaltă turkmeni, kurzi şi arabi, a fost scena unor ciocniri sângeroase la jumătatea lunii octombrie, când forţele irakiene au preluat de la kurzi controlul asupra unor teritorii disputate. Situaţia este de multă vreme tensionată între kurzii şi turkmenii din oraş, iar ambele comunităţi sunt înarmate. 

Puterea centrală de la Bagdad şi Kurdistanul traversează o perioadă de criză de la organizarea unui referendum privind independenţa regiunii autonome kurde. Luni, Curtea Supremă din Irak a declarat 'neconstituţional' referendumul de independenţă organizat la 25 septembrie în regiunea autonomă, la care kurzii au votat cu o majoritate covârşitoare în favoarea separării regiunii.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: atentat masina-capcana victime morti piata Irak
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close