Antena 3 CNN Externe Atentat sinucigaş în Kabul la scurt timp după plecarea lui Barack Obama din Afganistan

Atentat sinucigaş în Kabul la scurt timp după plecarea lui Barack Obama din Afganistan

Atentat sinucigaş în Kabul la scurt timp după plecarea lui Barack Obama din Afganistan
Sursa foto: Foto: france24.com
02 Mai 2012   •   10:09

Un atentat sinucigaş cu maşină-capcană a avut loc miercuri, în centrul oraşului Kabul, la scurt timp după plecarea preşedintelui american, Barack Obama, informează AFP. Şeful Statelor Unite s-a aflat într-o vizită surpriză în capitala afgană.
   
Atacul a avut loc pe strada Jalalabad unde se află mai multe baze militare străine, a precizat şeful poliţiei locale, Mohammad Ayub Salangi.

Un kamikaze a lovit cu maşina-capcană intrarea principală a clădirii Green Village, provocând moartea a cinci trecători afgani şi a unei gărzi de securitate a cărei naţionalitate nu este cunoscută. Cel puţin alte două explozii au fost auzite ulterior în incinta pensiunii.
   
Ambasada americană a pornit sirenele de alertă şi a făcut apel către personal "să se adăpostească şi să se îndepărteze de ferestre".

Ulterior, toţi atacatorii au fost ucişi, a afirmat un purtător de cuvânt al forţei NATO în Afganistan (ISAF).

"Forţele de securitate afgane au ripostat rapid şi cu eficienţă pentru a contracara atacul şi au ucis toţi atacatorii", a precizat într-un comunicat generalul german Carsten Jacobson, purtătorul de cuvânt al ISAF.
   
În timpul acestei vizite care a durat aproximativ şase ore în timpul nopţii de marţi spre miercuri, după un an de la eliminarea lui Osama ben Laden în Pakistan, Obama le-a promis americanilor "o nouă zi" după mai mult de un deceniu de război în Afganistan.
   
El a mai semnat şi un acord de parteneriat strategic împreună cu omologul său afgan, Hamid Karzai, încadrând condiţiile unei prezenţe a soldaţilor americani în această ţară până în 2024.
   
Ultima incursiune a insurgenţilor talibani la Kabul a avut loc pe 15 aprilie, atunci când au lansat şase atacuri coordonate în întreaga ţară, vizând Parlamentul, un vicepreşedinte, forţa NATO în Afganistan (ISAF) şi ambasade occidentale.


   

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close