Antena 3 CNN Externe Atentat sinucigaş în Pakistan: 50 de oameni au fost ucişi

Atentat sinucigaş în Pakistan: 50 de oameni au fost ucişi

Atentat sinucigaş în Pakistan: 50 de oameni au fost ucişi
Sursa foto: Foto: Antena 3
06 Dec 2010   •   19:08

Două persoane deghizate în poliţişti au ucis 50 de oameni, luni, într-un atentat sinucigaş cu bombă în nord-vestul Pakistanului, anunţă autorităţile citate de Associated Press. Atentatul a avut loc în cadrul unei reuniuni tribale, convocate pentru a discuta formarea unei miliţii anti-talibane în nord-vestul Pakistanului, potrivit oficialilor.

Acesta este cel mai nou dintr-o serie de atacuri împotriva conducătorilor locali ai triburilor, care au fost încurajaţi de guvern să întoarcă armele împotriva talibanilor.

Exploziile au rănit peste 100 de oameni, mulţi dintre ei fiind într-o stare foarte gravă. Unul dintre motivele pentru care atentatele au omorât atât de multe persoane, a fost faptul că atacatorii şi-au burduşit jachetele cu gloanţe, potrivit unui oficial de rang înalt, care se afla în oraşul Ghalanai chiar în momentul exploziilor.

„Aceste gloanţe i-au ucis pe toţi cei care au fost atinşi de ele”, a spus oficialul. Unul dintre atacatori a fost prins înainte de a intra dar a reuşit să detoneze explozibilul. Printre morţi şiş răniţi se numără bătrâni conducători ai triburilor, poliţişti, politicieni, jurnalişti TV şi alţi civili.

×
Subiecte în articol: atentat sinucigas pakistan bomba talibani
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close