Antena 3 CNN Externe Atentat sinucigaş în Pakistan, soldat cu nouă morţi şi 18 răniţi

Atentat sinucigaş în Pakistan, soldat cu nouă morţi şi 18 răniţi

Atentat sinucigaş în Pakistan, soldat cu nouă morţi şi 18 răniţi
Sursa foto: Atentat sinucigas
17 Mar 2009   •   10:46

Nou atac terorist în Pakistan. Cel puţin nouă oameni au murit şi 18 au fost răniţi în explozia unei bombe detonate de un terorist sinucigaş. Atentatul s-a produs la câteva ore după încheierea unei crize politice care ameninţa să arunce ţara în haos.

Explozia s-a produs lângă autogara din Rawalpindi, un important centru militar din apropierea capitalei pakistaneze, Islamabad. Potrivit poliţiei, toate victimele sunt civili. La câteva ore după deflagraţie, supravieţuitorii erau încă în stare de şoc.

Poliţia crede că ţinta atacului era o amplă manifestaţie de protest care urma să aibă loc luni la Rawalpindi. Opoziţia şi asociaţiile juriştilor doreau să lanseze un marş spre capitală, pentru a impune guvernului reinstalarea preşedintelui Curţii Supreme, destituit de fostul preşedinte Pervez Muşarraf.

Actualul preşedinte Asif Zardari era acuzat de "trădare" deoarece întârzia să-şi respecte promisiunea dinaintea alegerilor, de a-i reabilita pe preşedintele Curţii şi pe alţi judecători demişi.

În cele din urmă, Zardari a acceptat cererile opoziţiei, iar mitingul opoziţiei a fost anulat, fiind înlocuit cu manifestaţii de bucurie în capitală. Teroristul încă neidentificat şi-a detonat bomba la întâmplare iar atentatul a făcut mai puţine victime decât s-ar fi dorit.

Antena 3

×
Subiecte în articol: pakistan atac terorist
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close