Antena 3 CNN Externe Atentat-sinucigaş în sud-estul Afganistanului: 11 persoane şi-au pierdut viaţa, printre care şi militari NATO

Atentat-sinucigaş în sud-estul Afganistanului: 11 persoane şi-au pierdut viaţa, printre care şi militari NATO

Atentat-sinucigaş în sud-estul Afganistanului: 11 persoane şi-au pierdut viaţa, printre care şi militari NATO
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de S.T.    |    20 Iun 2012   •   17:54

Unsprezece persoane, printre care trei poliţişti, dar şi militari din cadrul NATO, au fost ucise într-un atentat sinucigaş împotriva unei patrule a forţelor afgane în sud-estul Afganistanului, potrivit unor surse din cadrul Guvernului şi spitalului local, relatează AFP.

Potrivit Ministerului de Interne, autorul atentatului, care a venit pe motocicletă, a detonat explozibilul pe care îl avea asupra lui în apropierea trupelor afgane şi NATO în oraşul Khost, capitala unei provincii cu o prezenţă puternică a rebelilor talibani.

Trei poliţişti şi opt civili au murit şi alte 17 persoane au fost rănite în explozie, a precizat Amir Padsha, director al spitalului din Khost.

Atentatul nu a fost revendicat imediat, dar purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Sediq Sediqqi, i-a acuzat pe "inamicii Afganistanului", expresie folosită în mod frecvent de autorităţi desemnându-i pe talibani.

×
Subiecte în articol: atentat morti explozibil rebeli talibani
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close