Antena 3 CNN Externe Atentat sinucigaș într-o parcare din Egipt. Mai multe persoane au murit

Atentat sinucigaș într-o parcare din Egipt. Mai multe persoane au murit

Atentat sinucigaș într-o parcare din Egipt. Mai multe persoane au murit
18 Iul 2019   •   16:42

Două persoane, între care un civil, şi-au pierdut viaţa într-un atentat sinucigaş în nordul Sinaiului, în Egipt, unde armata se confruntă cu o insurecţie jihadistă, au anunţat surse medicale şi de securitate egiptene, relatează AFP. 

Atentatul cu bombă a vizat membri ai forţelor de securitate într-o parcare din oraşul Sheikh Zuweid, potrivit aceloraşi surse, care au precizat că un militar a fost ucis şi alţi trei răniţi. 

Potrivit surselor citate, un civil a fost ucis de asemenea în acest atac, care nu a fost revendicat. Armata egipteană a confirmat într-un comunicat moartea unuia dintre soldaţi în atac, fără a menţiona şi o victimă civilă. 

Armata a lansat în februarie 2018 o vastă operaţiune ''antiteroristă'' împotriva terorismului în provincia egipteană Sinai de Nord, unde este activă o ramură locală a grupării Statul Islamic (SI), care a trecut de la atacuri sporadice la o adevărată insurecţie după destituirea de către armată a preşedintelui islamist Mohamed Morsi, în 2013. 

De atunci, sute de soldaţi şi poliţişti au fost ucişi în atacuri atribuite grupării jihadiste. De la intervenţia armatei egiptene, au fost ucişi aproximativ 650 de jihadişti şi 50 de soldaţi egipteni.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close