Antena 3 CNN Externe Atentat sinucigaş urmat de un schimb de focuri, la Parlamentul cecen: 8 oameni au murit

Atentat sinucigaş urmat de un schimb de focuri, la Parlamentul cecen: 8 oameni au murit

Atentat sinucigaş urmat de un schimb de focuri, la Parlamentul cecen: 8 oameni au murit
Sursa foto: Foto: militaryphotos.net
19 Oct 2010   •   08:40

Un atentat sinucigaş urmat de un schimb de focuri a avut loc, marţi dimineaţă, la Parlamentul din Cecenia. Potrivit Interfax, patru persoane au fost împuşcate mortal de atacatori, aceştia fiind ucişi la rândul lor de forţele de ordine. Printre victime se numără mai mulţi membri ai serviciului de securitate.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei locale 09:00. La scurt timp, la faţa locului au fost trimise forţele de ordine.

"Marţi dimineaţă, când maşinile cu demnitari intrau în curtea Parlamentului, un autovehicul care transporta terorişti se afla în spatele lor. Unul dintre ei a detonat un dispozitiv exploziv pe care îl avea asupra sa. Alţi doi terorişti au reuşit să intre în clădirea Parlamentului, unde a izbucnit un schimb de focuri", a declarat o sursă anonimă din cadrul forţelor de ordine, citată de RIA Novosti.

În momentul producerii incidentului, în clădire se afla şi preşedintele Parlamentului. Se pare că schimbul de focuri a avut loc chiar în apropierea biroului său. Acesta a scăpat, însă, cu viaţă.

După două ore de la atac, Guvernul cecen a anunţat că agresorii au fost eliminaţi după ce omorâseră trei poliţişti şi un angajat al Parlamentului.

"Operaţiunea de lichidare a combatanţilor şi de eliberare a deputaţilor şi angajaţilor a durat 15 - 20 de minute", a declarat preşedintele cecen prorus Ramzan Kadîrov.

"Toţi deputaţii sunt în viaţă, au fost evacuaţi din Parlament şi sunt în siguranţă", a adaugăat Kadîrov.

Operaţiunea de marţi a fost cea mai spectaculoasă din Cecenia de la atentatul comis de rebelii islamişti în luna august împotriva satului preşedintelui acestei republici.






×
Subiecte în articol: focuri arma parlament cecenia
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close