Atentatul terorist care cutremură lumea în această seară. Mai mulți morți

23 Apr 2017   •   21:25
Atentatul terorist care cutremură lumea în această seară. Mai mulți morți

Cel puţin patru paramilitari pakistanezi şi-au pierdut viaţa, iar alţi trei au fost răniţi duminică în explozia unei bombe artizanale la trecerea vehiculului în care se aflau, în provincia instabilă Baluchistan (sud-vest), a anunţat armata, citată de AFP. 

Paramilitarii, membri ai Frontier Corps (FC), patrulau în apropiere de oraşul Turbat în momentul în care s-a produs explozia. 

"Cel puţin patru soldaţi ai FC au căzut martiri şi alţi trei au fost răniţi", a informat armata pakistaneză într-un comunicat. 

Deocamdată, nicio grupare nu a revendicat atentatul. 

Baluchistanul, cea mai săracă provincie din Pakistan în ciuda resurselor sale de petrol şi gaze, este zguduită de violenţe confesionale între sunniţi şi şiiţi, atacuri islamiste şi, cu începere din 2004, de o insurecţie separatistă. 

Recenta deschidere a coridorului economic chino-pakistanez (CPEC), o vastă reţea rutieră, energetică şi de comunicaţii cu un cost total estimat la 46 de miliarde de dolari, a permis reducerea violenţelor. În Baluchistan, acest proiect se bazează pe dezvoltarea portului Gwadar, mai scrie AFP 

Sursă: Agerpres
x close