Antena 3 CNN Externe Atentat terorist. Mai multe victime

Atentat terorist. Mai multe victime

Atentat terorist. Mai multe victime
02 Mai 2018   •   16:26

Cel puţin şapte persoane, între care doi kamikaze, au murit miercuri într-un atentat comis împotriva sediului Comisiei Electorale Libiene de la Tripoli, a declarat Abdel-Hakim Balkheir, un membru al comisiei, relatează dpa.

În atac au fost ucişi cel puţin cinci dintre angajaţii Comisiei Electorale şi membri ai forţelor de securitate, a afirmat sursa citată.

'Bărbaţi înarmaţi au atacat mai întâi clădirea, apoi doi dintre ei şi-au detonat încărcăturile explozive', a spus el fără a oferi alte detalii.

Potrivit mass-mediei libiene, circa 10 persoane au fost rănite în atac.

'Sunt martiri şi răniţi. Suntem încă la locul atacului', a declarat un important oficial al forţelor de securitate sub rezerva anonimatului, fără a oferi mai multe detalii cu privire la numărul victimelor sau al atacatorilor, relatează AFP.

Potrivit martorilor, tiruri de arme mai putea fi încă auzite în apropierea sediului Comisiei Electorale Libiene, de unde se ridica o coloană de fum negru.

Un alt oficial libian a declarat că un grup de militanţi, între care şi un atacator sinucigaş, a vizat birourile Comisiei Electorale de la Tripoli, declanşând un incendiu în clădire, relatează Reuters.

'Un kamikaze şi-a detonat încărcătura explozivă în interiorul clădirii şi ceilalţi au incendiat o altă parte a sediului Comisiei', a afirmat sursa citată.

Comisia Electorală înregistrează votanţii înainte de noile alegeri care ar urma să fie organizate în Libia până la sfârşitul anului

×
Subiecte în articol: atentat terorist Libia
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close