Antena 3 CNN Externe Atentat terorist în Siria. Cel puțin 15 morți

Atentat terorist în Siria. Cel puțin 15 morți

Atentat terorist în Siria. Cel puțin 15 morți
16 Ian 2019   •   16:29

Un atentat sinucigaş împotriva coaliţiei anti-jihadiste conduse de Washington s-a soldat cu cel puţin 15 morţi, între care şi un militar american, miercuri la Minbej, în nordul Siriei, a informat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), atac revendicat de gruparea Statul Islamic (SI), relatează AFP.

Moartea militarului american nu a fost confirmată de coaliţie până în prezent.

"Nouă civili au fost ucişi', precum şi cinci combatanţi ai unei alianţe arabo-kurde care însoţeau o patrulă a coaliţiei internaţionale, a precizat OSDO, care dispune de o reţea vastă de surse în Siria.

Atacul a vizat un restaurant din centrul oraşului Minbej, unde sunt desfăşurate trupe ale coaliţiei anti-jihadiste, potrivit OSDO.

"Atentatul comis de un kamikaze a vizat un restaurant unde se aflau membri ai unei patrule americane a coaliţiei", a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane, pentru AFP.

O înregistrare video publicată de o agenţie de presă locală kurdă arată faţada unei clădiri înnegrite şi distruse, iar pe jos dărâmături pline de sânge.

"Este primul atac sinucigaş comis la Minbej care vizează coaliţia internaţională în ultimele 10 luni", a spus Abdel Rahmane.

Condusă de Statele Unite, coaliţia internaţională acţionează în Siria începând cu 2014 împotriva Statului Islamic, în sprijinul forţelor kurde locale.

Gruparea jihadistă SI a revendicat atacul de la Minbej prin intermediul agenţiei sale de propagandă Amaq.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close