Antena 3 CNN Externe Anunțul terifiant făcut de ISIS după atentatul din Nisa. Ce oraș este următoarea țintă a teroriștilor

Anunțul terifiant făcut de ISIS după atentatul din Nisa. Ce oraș este următoarea țintă a teroriștilor

Anunțul terifiant făcut de ISIS după atentatul din Nisa. Ce oraș este următoarea țintă a teroriștilor
Sursa foto: Foto: freeimages.com/ Griszka Niewiadomski
de S.T.    |    15 Iul 2016   •   13:25

Un camion a lovit în mulțimea adunată la Nisa pentru focurile de artificii cu ocazia Zilei Naționale a Franței, joi seară, la orele 22.30 (23.30, ora României), înregistrându-se 84 de morți și sute de răniți.

Susținătorii Statului Islamic sărbătoresc carnagiul.

„Numărul celor uciși in Nisa a trecut de 62 de cruciați francezi și necredinciosi păcătoși. Allah e mare”. E doar unul dintre tweet-urile susținătorilor ISIS după atentatul de pe 14 iulie din Franța.

Pe numeroase rețele de socializare, mai ales pe Telegram, aplicația de mesagerie folosită de jihadiști, au circulat numeroase mesaje de propagandă și afise, cu hashtag-uri ca #Nice_Attack sau #NiceAttack.

Jurnalista Jenan Moussa de la postul TV din Dubai Al Aan a postat pe rețelele sociale mai multe dintre aceste afișe, care nu sunt neapărat mesaje „oficiale” ale Statului Islamic. Unele dintre ele anunță că Berlinul este următoarea țintă. Alte afișe sugerează ca paradele gay ar putea fi vizate de atentate teroriste.

Președintele Francois Hollande a decretat trei zile de doliu național în Franța.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close