Antena 3 CNN Externe Avertismentul Franţei: Vom trăi mult timp cu ameninţarea terorismului, fiind posibile noi replici

Avertismentul Franţei: Vom trăi mult timp cu ameninţarea terorismului, fiind posibile noi replici

Avertismentul Franţei: Vom trăi mult timp cu ameninţarea terorismului, fiind posibile noi replici
de S.T.    |    16 Noi 2015   •   10:41

Premierul francez, Manuel Valls, a declarat luni că Franţa "va trăi mult timp" cu ameninţarea terorismului şi trebuie să se pregătească pentru posibilitatea unor "noi replici" după atentatele de la Paris, care au fost "organizate, gândite, planificate din Siria", relatează AFP.

"Vom trăi mult timp cu această ameninţare" şi cu posibilitatea unor "noi replici" în "zilele următoare, săptămânile următoare", a declarat premierul francez pentru postul RTL.

"Acest atentat a fost organizat, gândit, planificat din Siria", a afirmat Valls, precizând că Guvernul nu exclude "nicio soluţie" în acest război contra terorismului.

Cel puţin 132 de persoane au fost ucise şi alte câteva sute au fost rănite, vineri seara, într-o serie de atentate teroriste comise în mai multe zone din Paris, care au fost revendicate de gruparea jihadistă Stat Islamic.

Atacurile teroriste de la Paris sunt o reacţie la ofensele aduse profetului musulman Mahomed şi la raidurile aeriene efectuate de Franţa în Siria şi Irak, a afirmat reţeaua teroristă Stat Islamic într-o înregistrare video.

O coaliţie coordonată de Statele Unite, la care participă şi Franţa, efectuează de peste un an raiduri aeriene în Siria şi Irak, împotriva reţelei teroriste sunnite Stat Islamic, care a proclamat un "califat islamic" în regiuni vaste din cele două ţări şi comite sute de atrocităţi.

Ministerul francez al Apărării a anunţat că aviaţia militară franceză a lansat duminică 20 de bombe de mari dimensiuni asupra oraşului Raqqa, situat în nordul Siriei, distrugând un centru de comandă şi o tabără teroristă de antrenament, într-o intensificare a campaniei aeriene asupra reţelei teroriste sunnite.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close